Badia a Coltibuono
Webová stránka značky: Badia a ColtibuonoPrestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína.
Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic.
V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.

Nový produkt tohoto významného vinařství.Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým biologickým způsobem, od r. 2003 má certifikát ICEA.Odrůdové složení: 90% Sangiovese, 10%...

Toto klasické Chianti a jeho etiketa je jedním z nejznámějších a nejreprezentativnějších symbolů oblasti Chianti Classico. Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým...

Toto klasické Chianti a jeho etiketa je jedním z nejznámějších a nejreprezentativnějších symbolů oblasti Chianti Classico. Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým...

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Všechna vína vinařství, rovněž tato Riserva, jsou certifikovaná bio vína. Víno je vyrobeno výhradně z autochtonních hroznů v té...

V roce 2001 se podařilo tomuto skvělému a známému vinařství vytvořit skvost mezi Chianti. Moderní, elegantní Chianti které má odrůdové složení, 80% Sangiovese, 10% Ciliegiolo,...

Vin Santo vyrobené z klasických bílých toskánských odrůd Trebbiano a Malvasia.Certifikované BIO víno.

Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela vyjímečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto...
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem