Cultus Boni, Chianti Classico D.O.C.G.

1 290 Kč
Skladem

V roce 2001 se podařilo tomuto skvělému a známému vinařství vytvořit skvost mezi Chianti. Moderní, elegantní Chianti které má odrůdové složení, 80% Sangiovese, 10% Ciliegiolo, 5% Colorino a 5% Merlotu.

Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů .

Půda je jílovitá s vápencovým podložím skal. Hrozny, které jsou určeny k výrobě tohoto vína se nacházejí na vinohradech Argenina a Montebello v oblasti Monti v Chianti. Stáří vinic je od 10 do55 let. Sběr hroznů je ruční a začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách je po dobu 3-5 týdnů, poté víno zraje 24 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Maximální produkce je 15.000 láhví.

Intenzivní rubínová barva je podpořena vůni a chutí po třešních, čokoládě, lékořici.

Teplota podávaní je doporučená na 18 stupnů.

Můžeme doručit do:
30.5.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2016
Gambero Rosso: 2
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

V roce 2001 se podařilo tomuto skvělému a známému vinařství vytvořit skvost mezi Chianti. Moderní, elegantní Chianti které má odrůdové složení, 80% Sangiovese, 10% Ciliegiolo, 5% Colorino a 5% Merlotu.

Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů .

Půda je jílovitá s vápencovým podložím skal. Hrozny, které jsou určeny k výrobě tohoto vína se nacházejí na vinohradech Argenina a Montebello v oblasti Monti v Chianti. Stáří vinic je od 10 do55 let. Sběr hroznů je ruční a začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách je po dobu 3-5 týdnů, poté víno zraje 24 měsíců v dubových sudech různých velikostí. Maximální produkce je 15.000 láhví.

Intenzivní rubínová barva je podpořena vůni a chutí po třešních, čokoládě, lékořici.

Teplota podávaní je doporučená na 18 stupnů.

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení