Cetamura, Chianti D.O.C.G.

380 Kč
Skladem

Nový produkt tohoto významného vinařství.

Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým biologickým způsobem, od r. 2003 má certifikát ICEA.

Odrůdové složení: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo.

Rrubínová barva. Víno s hezkou vůní třešní, květinová vůně fialek a náznaky vůně kůže. Chuť je suchá s elegantním tříslem, vyrovnaná, s příjemnou kyselinkou, dlouhotrvající.

Můžeme doručit do:
7.12.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2018
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Nový produkt tohoto významného vinařství.

Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým biologickým způsobem, od r. 2003 má certifikát ICEA.

Odrůdové složení: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo.

Rrubínová barva. Víno s hezkou vůní třešní, květinová vůně fialek a náznaky vůně kůže. Chuť je suchá s elegantním tříslem, vyrovnaná, s příjemnou kyselinkou, dlouhotrvající.

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.