Sangioveto Toscana Rosso IGT.

1 760 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela vyjímečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto vína.

Jednoodrůdové víno 100% Sangiovese.

Toto víno bylo vyrobeno na počest a v souladu s tradicí a filozofií tohoto vinařství, která sahá až do středověku. Vyrábí se pouze v nejlepších ročnících a opět je to certifikovaná bioprodukce.

Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů. Samozřejmostí je tříděný ruční sběr, který začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách probíhá 4 až 5 týdnů. Víno zraje v francouzkých barique po dobu nejméně 12 měsíců, pak ještě 6 měsíců v láhvi. Velice limitovaná výroba – 6.000 láhví.

Barva je tmavě rubínová s odstíny fialové. Velmi intenzivní vůně po balsamicu, koření, červeném ovoci, hřebíčku a vanilce. Na patře odhaluje své velké struktury, suché a pikantní, které je podpořeno vyváženou kyselinkou. Víno s velkým potencionálem stárnutí, vhodné k archivaci.

Můžeme doručit do:
24.4.2024 24.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2015, 2016
Gambero Rosso: 3
L´Espresso: 5
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Hrozny z Montebello a Argenina vinic, které byly vysázeny bezprostředně po 2. světové válce produkují zcela vyjímečné hrozny Sangiovese, jsou určené pouze pro výrobu tohoto vína.

Jednoodrůdové víno 100% Sangiovese.

Toto víno bylo vyrobeno na počest a v souladu s tradicí a filozofií tohoto vinařství, která sahá až do středověku. Vyrábí se pouze v nejlepších ročnících a opět je to certifikovaná bioprodukce.

Expozice vinic je na jihozápad v nadmořské výšce 350 metrů. Samozřejmostí je tříděný ruční sběr, který začíná v první polovině měsíce října. Macerace na slupkách probíhá 4 až 5 týdnů. Víno zraje v francouzkých barique po dobu nejméně 12 měsíců, pak ještě 6 měsíců v láhvi. Velice limitovaná výroba – 6.000 láhví.

Barva je tmavě rubínová s odstíny fialové. Velmi intenzivní vůně po balsamicu, koření, červeném ovoci, hřebíčku a vanilce. Na patře odhaluje své velké struktury, suché a pikantní, které je podpořeno vyváženou kyselinkou. Víno s velkým potencionálem stárnutí, vhodné k archivaci.

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.