Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

1 200 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Všechna vína vinařství, rovněž tato Riserva, jsou certifikovaná bio vína. Víno je vyrobeno výhradně z autochtonních hroznů v té nejlepší kvalitě.

Odrůdové složení je 90% Sangiovese s přidáním 10% odrůdy Canaiolo.

Expozice vinic je na jiho-západ v nadmořské výšce 350 metrů nad mořem.

Půda je převážně jílovitá s vápencovým podložím skal. Vinice kde se pěstují hrozny výhradně pro riservu dosahují stáří 35 let. I u tohoto vína je samozřejmostí zcela ruční a tříděný sběr, který začíná v první polovině měsíce října.

Macerace na slupkách je nejméně po dobu tří týdnů, zrání probíhá ve francouzských a rakouských sudech různých velikostí nejméně po dobu 24 měsíců. Než víno putuje k zákazníkovi, musí ještě nejméně 4 měsíce zůstat v láhvi. Roční produkce je maximálně 14.000 kusů. Vhodné i k delšímu uložení.

Barva je intenzivní, hluboká rubínová. Vůně převládá po červeném ovoci, višních, muškátovém oříšku a černém pepři. Teplé a přiměřeně měkké na patře, v závěru je elegantní a velmi svěží s vyzrálou tříslovinkou.

Teplota podávaní je doporučená na 18°C.

Můžeme doručit do:
8.7.2022 8.7.2022 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2015,2016
Duemilavini: 3
Gambero Rosso: 3
L´Espresso: 4
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Všechna vína vinařství, rovněž tato Riserva, jsou certifikovaná bio vína. Víno je vyrobeno výhradně z autochtonních hroznů v té nejlepší kvalitě.

Odrůdové složení je 90% Sangiovese s přidáním 10% odrůdy Canaiolo.

Expozice vinic je na jiho-západ v nadmořské výšce 350 metrů nad mořem.

Půda je převážně jílovitá s vápencovým podložím skal. Vinice kde se pěstují hrozny výhradně pro riservu dosahují stáří 35 let. I u tohoto vína je samozřejmostí zcela ruční a tříděný sběr, který začíná v první polovině měsíce října.

Macerace na slupkách je nejméně po dobu tří týdnů, zrání probíhá ve francouzských a rakouských sudech různých velikostí nejméně po dobu 24 měsíců. Než víno putuje k zákazníkovi, musí ještě nejméně 4 měsíce zůstat v láhvi. Roční produkce je maximálně 14.000 kusů. Vhodné i k delšímu uložení.

Barva je intenzivní, hluboká rubínová. Vůně převládá po červeném ovoci, višních, muškátovém oříšku a černém pepři. Teplé a přiměřeně měkké na patře, v závěru je elegantní a velmi svěží s vyzrálou tříslovinkou.

Teplota podávaní je doporučená na 18°C.

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení