Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

1 215 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Všechna vína vinařství, rovněž tato Riserva, jsou certifikovaná bio vína. Víno je vyrobeno výhradně z autochtonních hroznů v té nejlepší kvalitě.

Odrůdové složení je 90% Sangiovese s přidáním 10% odrůdy Canaiolo.

Expozice vinic je na jiho-západ v nadmořské výšce 350 metrů nad mořem.

Půda je převážně jílovitá s vápencovým podložím skal. Vinice kde se pěstují hrozny výhradně pro riservu dosahují stáří 35 let. I u tohoto vína je samozřejmostí zcela ruční a tříděný sběr, který začíná v první polovině měsíce října.

Macerace na slupkách je nejméně po dobu tří týdnů, zrání probíhá ve francouzských a rakouských sudech různých velikostí nejméně po dobu 24 měsíců. Než víno putuje k zákazníkovi, musí ještě nejméně 4 měsíce zůstat v láhvi. Roční produkce je maximálně 14.000 kusů. Vhodné i k delšímu uložení.

Barva je intenzivní, hluboká rubínová. Vůně převládá po červeném ovoci, višních, muškátovém oříšku a černém pepři. Teplé a přiměřeně měkké na patře, v závěru je elegantní a velmi svěží s vyzrálou tříslovinkou.

Teplota podávaní je doporučená na 18°C.

Můžeme doručit do:
24.4.2024 24.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2016, 2018
Duemilavini: 3
Gambero Rosso: 3
L´Espresso: 4
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících. Všechna vína vinařství, rovněž tato Riserva, jsou certifikovaná bio vína. Víno je vyrobeno výhradně z autochtonních hroznů v té nejlepší kvalitě.

Odrůdové složení je 90% Sangiovese s přidáním 10% odrůdy Canaiolo.

Expozice vinic je na jiho-západ v nadmořské výšce 350 metrů nad mořem.

Půda je převážně jílovitá s vápencovým podložím skal. Vinice kde se pěstují hrozny výhradně pro riservu dosahují stáří 35 let. I u tohoto vína je samozřejmostí zcela ruční a tříděný sběr, který začíná v první polovině měsíce října.

Macerace na slupkách je nejméně po dobu tří týdnů, zrání probíhá ve francouzských a rakouských sudech různých velikostí nejméně po dobu 24 měsíců. Než víno putuje k zákazníkovi, musí ještě nejméně 4 měsíce zůstat v láhvi. Roční produkce je maximálně 14.000 kusů. Vhodné i k delšímu uložení.

Barva je intenzivní, hluboká rubínová. Vůně převládá po červeném ovoci, višních, muškátovém oříšku a černém pepři. Teplé a přiměřeně měkké na patře, v závěru je elegantní a velmi svěží s vyzrálou tříslovinkou.

Teplota podávaní je doporučená na 18°C.

Prestižní vinařství ze srdce klasického Chianti, s důrazem na biologickou výrobu vína. 

Toskánské vinařství Badia a Coltibuono najdete v samém srdci oblasti Chianti Classico. V 11. století byl na jednom z nejvyšších kopců vybudován románský klášter, okolo něhož zdejší mniši vysazovali vinice a v průběhu staletí obhospodařovali několik tisícovek akrů vinic. 

V roce 1810, kdy bylo Toskánsko pod nadvládou Napoleona, však museli mniši klášter, jehož italský název Badia a Coltibuono můžeme přeložit jako „opatství dobré úrody“, opustit. Sekularizované opatství spolu s přilehlými pozemky v polovině 19. století koupil bankéř z Florencie, předek dnešních majitelů, rodiny Stucchi Prinetti.