Vyrobeno stoprocentně z hroznů Dolcetto pěstovaných v Barbarescu, na vinici Trifolé hraničící s Rabajou. Půda je směsí tufu a písku. Průměrný věk vinic - mezi 20-30 lety. Výnos je 7 tun hroznů na hektar. Fermentuje na slupkách po dobu sedmi až osmi dní. Celý vinifikační proces probíhá v nerezových tancích a aa poté víno afinuje ještě čtyři měsíce v lahvi. I v tomto základním provedení Dolcetta se projeví osobní síla vinaře a jeho dovednost.
Rodina Rocca bydlí od nepaměti v Barbarescu a tam také vždy hospodařila na vlastních vinicích. Původně se vína nelahvovala, ale prodávala stáčena. V r. 1978, po smrti otce, přešlo vedení vinařství do rukou syna a mladý Bruno Rocca začal novou, znamenitou historii vinařství.
Dnes vinařství s Brunem již padesátiletým, hospodaří na 8 ha vinic, z toho 5 ha vinic leží v samém srdci majestátního cru „Rabajá“. Vinice jsou orientovány na jihozápad a víno je z nich elegantní, avšak mohutné, harmonické a ušlechtilé, dlouhověké, nicméně i jako mladé velmi přitažlivé.
Bruno Rocca sklízí se svými víny úspěchy v celém vinařském světě a bezesporu patří nejen v Barbarescu k absolutní špičce. Někteří experti jeho Barbaresca řadí dokonce před nedotknutelná vína guru z Barbaresca, Angela Gaji.