Značka: Santadi

Terre Brune, Carignano del Sulcis Superiore D.O.C.,3l

9 600 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Odrůda Carignano se pěstuje na Sardinii už od dob Féničanů v její jihozápadní části nazývané Sulcis. Blízkost moře příznivě ovlivňuje vinice a dává vínu charakteristické vlastnosti. Terre Brune je Carignano ve vrcholném provedení jednoho z nejuznávanějších sicilských výrobců vína. Pro výrobu tohoto vína se sklízejí hrozny z nejlepších a nejstarších vinic, zejména v přímorských pozicicích, kde je réva vystavena neustálému blahodárnému vlivu mořské brízy, která dodáva vínu neopakovatelné vlastnosti.

Barva je tmavě rubínová s granátovými odlesky. Má výrazné, komplexní aroma, s náznaky balzamických tónů a vůně sena. Chuť hebká, plná, harmonická, na patře vyniká síla a plnost tohoto opravdu mimořádného vína. Je vhodné k dlouhodobému uložení, má velký potenciál pro další vylepšení.

Velmi dobře doplňuje důležité hlavní masité chody, zejména více kořeněná masa, zvěřinu. Hodí se též k uzrálým sýrům i jako víno k meditaci.

Ideální teplota při podávání je 18° - 20° C.

Světová špička, mnohými experty považováno za nejlepší sardinské víno.

Můžeme doručit do:
23.4.2024 23.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 3,0 l
Ročník vína: 2013, 2015
Duemilavini: 5
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Odrůda Carignano se pěstuje na Sardinii už od dob Féničanů v její jihozápadní části nazývané Sulcis. Blízkost moře příznivě ovlivňuje vinice a dává vínu charakteristické vlastnosti. Terre Brune je Carignano ve vrcholném provedení jednoho z nejuznávanějších sicilských výrobců vína. Pro výrobu tohoto vína se sklízejí hrozny z nejlepších a nejstarších vinic, zejména v přímorských pozicicích, kde je réva vystavena neustálému blahodárnému vlivu mořské brízy, která dodáva vínu neopakovatelné vlastnosti.

Barva je tmavě rubínová s granátovými odlesky. Má výrazné, komplexní aroma, s náznaky balzamických tónů a vůně sena. Chuť hebká, plná, harmonická, na patře vyniká síla a plnost tohoto opravdu mimořádného vína. Je vhodné k dlouhodobému uložení, má velký potenciál pro další vylepšení.

Velmi dobře doplňuje důležité hlavní masité chody, zejména více kořeněná masa, zvěřinu. Hodí se též k uzrálým sýrům i jako víno k meditaci.

Ideální teplota při podávání je 18° - 20° C.

Světová špička, mnohými experty považováno za nejlepší sardinské víno.

Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie.  S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.

Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.