Značka: Cusumano

Sagana, Sicilia Rosso I.G.T.

1 180 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů.

Jedna z nejlépe situovaných vinic tohoto vinařství v malebné oblasti San Giacomo (Butera). Vinice je 300 metrů nad mořem.

Expozice na jih, půda je kamenito jílovitá. Stáří vinic je kolem 17 let. Po ruční sklizni probíhá třídění hroznů. Na výrobu Sagany se používají pouze ty nejlepší hrozny. Sběr révy probíhá vždy v prvních 10 dnech měsíce září.

Macerace a kvašení se slupkou probíhá při teplotě 28° - 30° C po dobu 10 až 15 dní. Jablečno-mléčné kvašení a zároveň i zrání probíhá po dobu minim. 12 měsíců v 20 hl dubových sudech. Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření a kouře. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů.

Můžeme doručit do:
7.12.2022 7.12.2022 7.12.2022 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2014,2016,2017
Duemilavini: 4
Gambero Rosso: 3
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů.

Jedna z nejlépe situovaných vinic tohoto vinařství v malebné oblasti San Giacomo (Butera). Vinice je 300 metrů nad mořem.

Expozice na jih, půda je kamenito jílovitá. Stáří vinic je kolem 17 let. Po ruční sklizni probíhá třídění hroznů. Na výrobu Sagany se používají pouze ty nejlepší hrozny. Sběr révy probíhá vždy v prvních 10 dnech měsíce září.

Macerace a kvašení se slupkou probíhá při teplotě 28° - 30° C po dobu 10 až 15 dní. Jablečno-mléčné kvašení a zároveň i zrání probíhá po dobu minim. 12 měsíců v 20 hl dubových sudech. Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření a kouře. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů.

Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola,  Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.