Primitivo Salento DON COSIMO I.G.P.

340 Kč
Skladem

100% Primitivo.

Toto harmonické víno vyniká rudou barvou, v chuti je cítit zralé červené ovoce a lehce je cítit koření.

13,5% alk.

Víno bude krásně doplňovat místní těstoviny, grilovaná masa a uzrálé sýry. Servírujte při 16 -18 °C.

 

Primitivo je historická odrůda, ne se zcela jasným původem. Nejspíše byla dovezena  z Dalmácie v 17.století benediktinskými mnichy. Jméno odrůdy je odvozeno od slova primo, protože  hrozny uzrávají v oblasti  jako první.

Hrozny mají vysokou cukernatost.  Sběr probíhá už koncem srpna nebo začátkem září.

Tato odrůda nejspíše byla dovezena  z Dalmácie v 17.století benediktinskými mnichy, jméno tato odrůda nemá pro svou “primitivitu”, ale protože hrozny této odrůdy rychle zrají. Cukry se hodně koncetrují v těchto hroznech.

Macerace a kvašení probíhá za řízené teploty (20°C) po dobu 8 dní.  Po vykvašení se víno dává do barikových sudů, kde probíhá malolaktická fermentace. Poté víno ještě dále zraje  dalších 6 měsíců ve velkých dřevěných sudech.

Toto harmonické víno vyniká rudou barvou, v chuti je cítit zralé červené ovoce a lehce je cítit koření. Víno je elegantní, sametové, s lehkou příjemnou  kyselinkou a harmonickým tříslem.

Víno je velmi oblíbené  k místním těstovinám, grilovanému masu  a uzrálým  sýrům.

 

Můžeme doručit do:
23.4.2024
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2021
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

100% Primitivo.

Toto harmonické víno vyniká rudou barvou, v chuti je cítit zralé červené ovoce a lehce je cítit koření.

13,5% alk.

Víno bude krásně doplňovat místní těstoviny, grilovaná masa a uzrálé sýry. Servírujte při 16 -18 °C.

 

Primitivo je historická odrůda, ne se zcela jasným původem. Nejspíše byla dovezena  z Dalmácie v 17.století benediktinskými mnichy. Jméno odrůdy je odvozeno od slova primo, protože  hrozny uzrávají v oblasti  jako první.

Hrozny mají vysokou cukernatost.  Sběr probíhá už koncem srpna nebo začátkem září.

Tato odrůda nejspíše byla dovezena  z Dalmácie v 17.století benediktinskými mnichy, jméno tato odrůda nemá pro svou “primitivitu”, ale protože hrozny této odrůdy rychle zrají. Cukry se hodně koncetrují v těchto hroznech.

Macerace a kvašení probíhá za řízené teploty (20°C) po dobu 8 dní.  Po vykvašení se víno dává do barikových sudů, kde probíhá malolaktická fermentace. Poté víno ještě dále zraje  dalších 6 měsíců ve velkých dřevěných sudech.

Toto harmonické víno vyniká rudou barvou, v chuti je cítit zralé červené ovoce a lehce je cítit koření. Víno je elegantní, sametové, s lehkou příjemnou  kyselinkou a harmonickým tříslem.

Víno je velmi oblíbené  k místním těstovinám, grilovanému masu  a uzrálým  sýrům.

 

Společnost založil v roce 1989 Angelo Maci v obci Cellino San Marco v horní části trojůhelníku, který tvoří provincie Brindisi, Taranto a Lecce v srdci poloostrova Salento. Angelo Maci  je nadále jako hlavní technolog/enolog  tohoto družstva pěstitelů, které čítá na 1000 členů a prezidentem vinařské společnosti.

Vinařství je vybaveno nejmodernějším zařízením.

Cantina Due Palme vyrábí vynikající vína, charakteristická na základě klimatických podmínek regionu.

Po 25 letech úspěšného fungování,  pod vedením precizního až pedantského Angela Maciho se toto vinařství stalo jedničkou v regionu. Vína jsou známa  po celém světě, momentálně se pod značkou palem vyrabí na 20 druhů vína.