Značka: Capezzana

Olio Extra Vergine di Oliva CAPEZZANA

890 Kč
Skladem

Extravergine olivový olej z Toskánska

Tento olivový olej se získává z odrůd Moraiolo a Frantoio, s malým procentem odrůd Pendolino a Leccino. Olivy se lisují ihned po sběru - nejdéle do 24 hodin v kamenných mlýnech inovativní technologií.

Nízká teplota a rychlost zpracování /lisování/ přispívá ke kvalitě oleje, ale také k intenzitě chuti a vůně, které jsou typické pro oblast Carmignano.

Můžeme doručit do:
24.4.2024
Kategorie: Oleje
Objem: 0,75 l
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Extravergine olivový olej z Toskánska

Tento olivový olej se získává z odrůd Moraiolo a Frantoio, s malým procentem odrůd Pendolino a Leccino. Olivy se lisují ihned po sběru - nejdéle do 24 hodin v kamenných mlýnech inovativní technologií.

Nízká teplota a rychlost zpracování /lisování/ přispívá ke kvalitě oleje, ale také k intenzitě chuti a vůně, které jsou typické pro oblast Carmignano.

Vinařství Capezzana a jeho vína mají velmi dlouhou tradici a působivou historii nejméně 1200 let starou. Ve státním archivu ve Florencii se nachází dokument – je to smlouva z r. 804 o nájmu usedlosti, spolu s vinicemi a olivovými háji. Víno se však zde pěstovalo už v předřímské době, cca před 3000 lety.

Usedlost Capezzana, bývalé medicejské panství, je od začátku minulého století v majetku staré šlechtické rodiny Contini Bonacossi. Její vinice jsou součástí jedné z nejmenších DOCG oblastí – Carmignano.  Je zásluhou především právě hraběte Ugo Contini Bonacossi, že se v roce 1975 vrátil vínům této oblasti historický název Carmignano, do té doby to byla jenom podoblast Chianti Montalbano.

Hrabě Ugo se svými dětmi vede vinařství s tou nejlepší filosofií: „věrnost tradici, avšak tradici, která není kamenná, ale v přirozeném pohybu“ … „nesmí se ztratit charakter vína a oblasti, kde se víno vyrábí“ … „tradice je též výsledek četných zlepšení a inovací, které se průběhem času prověřují novými generacemi vinařů. Jsem přesvědčen, že je naší povinností hledat stále lepší způsoby výroby vína, tak jak se to vždy dělávalo a jak nám to dnešní technika a technologie umožňuje“…