Vynikající jednoodrůdový Merlot ve velmi limitovaném množství (600 lahví).
Vinná réva se pěstuje v nadmořské výšce 420m n. m. Macerace probíhá 12 dní. Zrání vína je 12 měsíců v malých francouzských barikových sudech, poté 6 měsíců v láhvích.
Francesco Romano dělá jen dva druhy vína, ale té nejvyšší kvality. Kromě tradiční Barbery dělá ještě vynikající jednoodrůdový Merlot ve velmi limitovaném množství (600 lahví). Vinná réva se pěstuje v nadmořské výšce 420m n. v. Macerace probíhá 12 dní. Zrání vína je 12 měsíců v malých francouzských barikových sudech, poté 6 měsíců v láhvích.
Městečko Pinerolo přímo pod Alpami je na hranici, kde lze ještě s úspěchem pěstovat víno. Francesco Romano má stavební firmu, avšak jeho velkým hobby je vinařství. Své vinařství na profesionálních základech založil teprve před necelými 10 lety a celková rozloha vinice je pouhý 1 ha. Pěstuje a vyrábí jenom 2 druhy vína, Barberu z Pinerola a Merlot z Piemontu, avšak opravdu ve špičkové kvalitě.