Stará sicilská odrůda Insolia pěstovaná na nových (asi 10letých) vinicích v západní části ostrova na pahorcích u Trapani, ve vyšší nadmořské výšce. Kvašení při kontrolované, relativně nízké teplotě, v nerezových tancích. Po vykvašení zůstává víno zrát na kalech alespoň 4 měsíce. Svěží, suché, jednoznačné hezké bílé víno se žlutozelenkavou barvou. Vůně bylinek, s náznaky broskve. Středně tělnaté, velmi příjemná chuť, svěží citronová kyselinka s podtóny jablka. Dlouhý živý závěr.
Ideální ke všem rybím pokrmům, salátům, zeleninovým jídlům.
Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola, Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.