Značka: Aldo Conterno

Conca Tre Pile, Barbera d´Alba D.O.C.

1 140 Kč
Skladem

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Můžeme doručit do:
8.7.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2017
Gambero Rosso: 2
Veronelli: 92
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Jednoodrůdová Barbera vypěstovaná až na 45letých keřích na vinici Conca Tre Pile v kopcovité oblasti Bussia Soprana.

Ruční sklizeň hroznů probíhá v prvním týdnu října se selekcí hroznů přímo na vinici. V nerezovém tanku zůstává mošt na slupkách 8 - 10 dnů a je opakovaně promícháván, v průběhu této doby proběhne alkoholová fermentace. Víno dál zraje několik měsíců v nerezovém tanku a následně dalších 12 měsíců v nových barikových sudech.

Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení