Značka: Vie di Romans

Ciampagnis Vieris, Friuli Isonzo Chardonnay D.O.C.

960 Kč
Skladem

100 % Chardonnay z vinice Ciampagnis Vieris v oblasti Friuli Isonzo Rive Alte. Vinice šlechtěna metodou guyot s hustotou keřů 6.000 na 1 ha. Výnos 5.500 kg/ha, tzn. 0,9 kg z jednoho keře. Macerace probíhá za studena (8°C), poté mošt kvasí při řízené teplotě 7 – 15 dnů v nerezových tancích, kde víno zraje na kalech 8 měsíců. Před distribucí víno leží v lahvích nejméně 10 měsíců.

Optimální zralost 5 let po sklizni.

Při vhodném uskladnění může ležet minimálně 10 let.

Vhodné k důležitým chodům na bázi ryb, nebo z bílého masa.

Doporučená teplota při servírování je 10° - 11° C.

Skvělé Chardonnay, pro ty, kteří neholdují barikovaným bílým vínům - patří do absolutní světové špičky.

Můžeme doručit do:
7.12.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: bílé
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2012
Duemilavini: 4
Gambero Rosso: 2
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

100 % Chardonnay z vinice Ciampagnis Vieris v oblasti Friuli Isonzo Rive Alte. Vinice šlechtěna metodou guyot s hustotou keřů 6.000 na 1 ha. Výnos 5.500 kg/ha, tzn. 0,9 kg z jednoho keře. Macerace probíhá za studena (8°C), poté mošt kvasí při řízené teplotě 7 – 15 dnů v nerezových tancích, kde víno zraje na kalech 8 měsíců. Před distribucí víno leží v lahvích nejméně 10 měsíců.

Optimální zralost 5 let po sklizni.

Při vhodném uskladnění může ležet minimálně 10 let.

Vhodné k důležitým chodům na bázi ryb, nebo z bílého masa.

Doporučená teplota při servírování je 10° - 11° C.

Skvělé Chardonnay, pro ty, kteří neholdují barikovaným bílým vínům - patří do absolutní světové špičky.

Rodina Gallo se věnuje vinohradnictví a vínu přes jedno století. Je to historie lásky a zaujetí pro věc s nevšedním nasazením všech členů rodiny. Vinařství se nachází ve specifické friulské oblasti na severním břehu řeky Isonzo, poblíž slovinských hranic. Všechny vinice jsou součástí  D.O.C. apelace Friuli Isonzo, jenž je charakteristická naplaveninovými půdami s velkým obsahem železa.

Gianfranco Gallo vede vinařství od r. 1978. Prosadil ve vedení rodinného vinařství řadu podstatných, často velmi bolestivých změn, aby zavedl do pěstování révy a výroby vína nejnovější poznatky světové enologie. Nevšední urputnost a pečlivost i v nejmenších detailech dostala vína z tohoto vinařství na nejvyšší světovou úroveň s nezaměnitelným puncem osobitosti a osobnosti vinaře.

Od r. 1990 se zavedla tradice oddělené vinifikace jednotlivých vinic a dvouletý výrobní cyklus, tzn. že všechna bílá vína jdou z vinařství až  po celých 2 letech po sklizni.