Cru La Casuccia se dělá jen ve špičkových ročnících.Víno z této skvělé vinice dělá Marco Palanti od roku1985. Vinice La Casuccia se rozkládá na ploše 12,58 hl a byla vysazena v letech 1964 a 1975. Vinice je rozložena do 17 parcel a z toho 2 patří pro Merlot. Půdní složení je jílovito – vápencovité. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 480 –526 metrů.
Kromě Sangiovese, základní odrůdy pro Chianti Classico, přidává se malé mnotžství Merlotu. Pevně strukturované víno, přesto vykazuje nápadně hedvábné tříslovinky, pozoruhodný potenciál stárnutí.
Ruční sběr pouze nejlepších hroznů začíná pro Merlot v druhé polovině září, Sangiovese se sbírá v druhé polovině měsíce října.
Kvašení při teplotě 30° - 33° C po dobu 26 dní. Zrání je v dubových sudech Alliér po dobu minimálně 18 měsíců. Roční prokukce tohoto nadstandartního vína je maximálně 7 900 láhví.