CANONICO Negroamaro Salento I.G.P.

305 Kč
Skladem

100%  odrůda Negroamaro

12,5 % alk.

I toto základní víno vinařství po maceraci a fermentaci putuje do barikových sudů a potom na 4 měsíce do velkých dřevěných sudů. Víno je intenzivně rubínově červené s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i  s místními sýry středně uzrálými.

Předpokládá se, že tato odrůda vinné révy přišla z Řecka. Jméno tato odrůda dostala z místního dialektu „niuru maru“ /negroamaro/ a to hlavně podle tmavých slupek hroznů a nahořklé chuti vína.

I toto základní víno vinařství po maceraci a fermentaci putuje do barikových sudů a potom na 4 měsíce do velkých dřevěných sudů. Víno je intenzivně rubínově červené s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i  s místními sýry středně uzrálými.

Můžeme doručit do:
7.12.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2020
Gambero Rosso: 2
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

100%  odrůda Negroamaro

12,5 % alk.

I toto základní víno vinařství po maceraci a fermentaci putuje do barikových sudů a potom na 4 měsíce do velkých dřevěných sudů. Víno je intenzivně rubínově červené s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i  s místními sýry středně uzrálými.

Předpokládá se, že tato odrůda vinné révy přišla z Řecka. Jméno tato odrůda dostala z místního dialektu „niuru maru“ /negroamaro/ a to hlavně podle tmavých slupek hroznů a nahořklé chuti vína.

I toto základní víno vinařství po maceraci a fermentaci putuje do barikových sudů a potom na 4 měsíce do velkých dřevěných sudů. Víno je intenzivně rubínově červené s velmi jemnou a ovocnou vůní. V chuti velmi vyvážené. Podává se při 16 – 18 °C a výborně se snoubí např. s jídly typu – luštěniny, těstoviny s rajčatovou omáčkou, dušené maso nebo i  s místními sýry středně uzrálými.

Společnost založil v roce 1989 Angelo Maci v obci Cellino San Marco v horní části trojůhelníku, který tvoří provincie Brindisi, Taranto a Lecce v srdci poloostrova Salento. Angelo Maci  je nadále jako hlavní technolog/enolog  tohoto družstva pěstitelů, které čítá na 1000 členů a prezidentem vinařské společnosti.

Vinařství je vybaveno nejmodernějším zařízením.

Cantina Due Palme vyrábí vynikající vína, charakteristická na základě klimatických podmínek regionu.

Po 25 letech úspěšného fungování,  pod vedením precizního až pedantského Angela Maciho se toto vinařství stalo jedničkou v regionu. Vína jsou známa  po celém světě, momentálně se pod značkou palem vyrabí na 20 druhů vína.