Základní Barolo Sergia Baraleho.
Velmi příznivý vztah kvality a ceny.
Barolo je nejznámější a jedno z nejprestižnějších vín nejen Piemontska a celé Itálie, ale patří ke světovým enologickým pokladům. Je to jednoodrůdové víno, 100% Nebbiolo.
Sergio Barale patří mezi výrobci Barola k tzv. tradicionalistům, tzn. zpracovává víno tradičním způsobem ve velkých dubových sudech.
Jeho základní Barolo má tmavou granátově červenou barvu s oranžovými odlesky. Vůně je intenzivní s nádechemem růží a fialek. Plná suchá chuť, robustní, avšak harmonická.
Velké Barolo vyrobené tradičním způsobem. Překvapivě přátelská cena za tuto kvalitu.
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.