Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku.
U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti.
Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C.
Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.