Značka: Barale Fratelli

Barbera d’Alba D.O.C., Vigna Preda

1 010 Kč
Skladem

Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku.

U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti.

Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C.

Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.

Můžeme doručit do:
8.7.2022
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2017
Duemilavini: 4
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku.

U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti.

Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C.

Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.

Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho),  popř.  v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení