Barbaresco z rukou Bruna Roccy je extratřídou už ve své základní podobě.
Toto mimořádné víno nás hned osloví svojí nezaměnitelnou vůní borůvek a jemného koření. Chuť je hluboká, plná, i když ještě poněkud uzavřená. Ve struktuře trochu jemnější než mohutná Barola, nicméně je to víno s plným tělem, které se časem rozvine do překrásných vůní a chutí koření, přezrálých švestek a borůvek, s podtóny lékořice, tabáku, kůže. Velmi dlouhá sametová dochuť.
Vhodné k výraznějším pokrmům z červeného masa a uzrálým tvrdým sýrům. Podáváme při teplotě 18° - 19°C.
Rodina Rocca bydlí od nepaměti v Barbarescu a tam také vždy hospodařila na vlastních vinicích. Původně se vína nelahvovala, ale prodávala stáčena. V r. 1978, po smrti otce, přešlo vedení vinařství do rukou syna a mladý Bruno Rocca začal novou, znamenitou historii vinařství.
Dnes vinařství s Brunem již padesátiletým, hospodaří na 8 ha vinic, z toho 5 ha vinic leží v samém srdci majestátního cru „Rabajá“. Vinice jsou orientovány na jihozápad a víno je z nich elegantní, avšak mohutné, harmonické a ušlechtilé, dlouhověké, nicméně i jako mladé velmi přitažlivé.
Bruno Rocca sklízí se svými víny úspěchy v celém vinařském světě a bezesporu patří nejen v Barbarescu k absolutní špičce. Někteří experti jeho Barbaresca řadí dokonce před nedotknutelná vína guru z Barbaresca, Angela Gaji.