Marco De Bartoli

Hodnocení
Filtrovat dle
Filtrovat dle
  • Vína
  • Vinařství
Marco De Bartoli PIETRANERA
PIETRANERA

Terre Siciliane IGP

100% odrůda Zibibbo z oblasti Pantelleria

Věk vinice, z které pochází Pietranera (černý kámen) je více než 60 let!

Minerální suché víno s intenzivní chutí i vůní.

12% alk.

Podáváme při teplotě 12 - 14 °C a hodí se k pokrmům z ryb, ústřicím, krevetám.

 

Cena: 1 050 Kč vč. DPH
Detail ks

Marco De Bartoli GRAPPOLI DEL GRILLO
GRAPPOLI DEL GRILLO

Grillo Terre Siciliane IGP 

100% Grillo z oblasti Marsala, kde jsou hrozny výhradně používáné hlavně na víno Marsala. 12 měsíců víno zraje ve velkých franc. sudech různých rozměrů. I po 10 letech zrání v láhvi je toto víno velmi zajímavé k ochutnání. 

13,5% alk.

Podáváme při teplotě 12-14 °C a nejlépe se snoubí k jídlům s výraznou chutí. 

 

 

Cena: 1 050 Kč vč. DPH
Detail ks

Marco De Bartoli Marsala Vigna La Miccia (5 anni)
Marsala Vigna La Miccia (5 anni)

Pětiletá Marsala Superiore Oro Vigna La Miccia DOC

První ročník této marsaly byl v r. 1985.

Odrůda: 100% Grillo

18,5% alk.

Hodí se k foie gras, cuketovému quiche nebo sýrům, i ke krevetám na různé způsoby. Samozřejmě k dezertům.

Podáváme v pokojové teplotě nebo lehce chlazenou.

 

 

Cena: 1 250 Kč vč. DPH
Detail ks

Marco De Bartoli Marsala Superiore Oro Riserva (10 anni)
Marsala Superiore Oro Riserva (10 anni)

Desetiletá Marsala Superiore Oro Riserva DOC

100% Grillo

18,5% alk.

Podáváme k dezertům a i zrajícím sýrům při pokojové teplotě nebo lehce chlazenou.

Cena: 1 840 Kč vč. DPH
Detail ks

Marco De Bartoli Marsala Vecchio Samperi (20 anni)
Marsala Vecchio Samperi (20 anni)

Dvacetiletá Marsala Vecchio Samperi 

opravdu top marsalou z vinařství Marco De Bartoli. Je vyráběna tradiční metodou a není tedy fortifikovaná (není přidáván vinný destilát). Tato marsala je "návratem ke kořenům" všech marsal.

Vinice mají od 20 až do 42 let.

Roční produkce: 6000 lahví

100% Grillo

16,5% alk.

Podáváme při pokojové teplotě nebo vychlazené. Hodí se překvapivě i jako aperitiv nebo ke zrajícím sýrům, pečenému nebo vařenému masu. Také jako digestiv.

Cena: 2 250 Kč vč. DPH
Detail ks

Marco De Bartoli Bukkuram Padre della Vigna
Bukkuram Padre della Vigna

Passito della Pantelleria DOC

Passito je na Sicílii nazýváno  "nektarem bohů".

Vyráběno tradičním způsobem.

Marco De Bartoli vyrábí jedno z nejlepších passito na Sicílii.

100% Zibibbo

14,5% alk.

Nejlépe se hodí passito k dezertům nebo k hořké čokoládě.

Podáváme při 12 - 16 °C.

 

Cena: 2 880 Kč vč. DPH
Detail ks