Celkem za: (0)
Celkem za: (0)
Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola, Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.
Lucido D.O.C. | |
Rozhodně jedno z nejznámějších bílých vín Sicílie. Víno se vyrábí z odrůdy Catarratto bianco (100%). Má světležlutou barvu s nádechem zelené a poměrně neutrální vůni. Chuť je ale svěží, hodně ovocná, avšak jemná. Hodí se k darům moře, rybím předkrmům, mušlím, salátům, grilovanému lilku. Tradiční bílé sicilské víno z D.O.C. oblasti Alcamo. Velmi příjemné a nevtíravé. Výborná relace kvalita vs. cena. |
|
Insolia, Sicilia Bianco I.G.T. | |
Stará sicilská odrůda Insolia pěstovaná na nových (asi 10letých) vinicích v západní části ostrova na pahorcích u Trapani, ve vyšší nadmořské výšce. Kvašení při kontrolované, relativně nízké teplotě, v nerezových tancích. Po vykvašení zůstává víno zrát na kalech alespoň 4 měsíce. Svěží, suché, jednoznačné hezké bílé víno se žlutozelenkavou barvou. Vůně bylinek, s náznaky broskve. Středně tělnaté, velmi příjemná chuť, svěží citronová kyselinka s podtóny jablka. Dlouhý živý závěr. Ideální ke všem rybím pokrmům, salátům, zeleninovým jídlům. |
|
Alta Mora, Etna Bianco D.O.C. | |
Kupáž typických odrůd z oblasti Etny Carricante, Catarratto, Minnella Bianca
|
|
Angimbé, Sicilia Bianco I.G.T. | |
Bratří Diego a Alberto Cusumanové s velkým citem kombinují tradici a inovaci. Výsledkem jsou vína, která se řadí mezi to nejlepší, co se na Sicílii vyrábí a se kterými v posledních letech dobývají svět. V Angimbé se původní odrůda Inzolia (70%) sceluje s Chardonnay (30%). Intenzivní vůně, chuť lahodná, s náznakem medu a žlutého melounu, s příjemně nahořklými mandlovými podtóny. Hodí se k rybím pokrmům a tradiční středomořské kuchyni. Rovněž vhodné k uzrálým sýrům. V Almanachu Berebene 2005 vyhrálo toto víno národního Oscara jako víno s nejlepším poměrem mezi kvalitou a cenou. |
|
Cubia, Sicilia bianco I.G.T. | |
Velice zdařilé bílé víno z vinařství Cusumano. Jednoodrůdové složení z prastaré sicilské odrůdy Insolia. Vinice se nacházejí v oblasti Ficuzza u Palerma, na jižních svazích v nadm. výšce 700m. Macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou nízkou teplotou. Kvašení a zrání probíhá 20 hl dubových sudech po dobu 6 měsíců. Následně víno zraje ještě v lahvích. U tohoto provedení Insolie nás uchvátí typický jižanský buket, plný, mnohoznačný, avšak hezky svěží. Chuť po broskvích a bylinkách, též tóny hrušky a grapefruitu nás provázejí v chuti spolu s hezkou živou kyselinkou. |
|
Jale, Sicilia Bianco I.G.T. | |
Další skvostné víno v podání vinařství Cusumano. Jednoodrůdové víno Chardonnay. Vinice se nachází na náhorní plošině Ficuzza, má jižní expozici. Vinice jsou položeny v 700 metrech nad mořem. Půda je kamenito jílovitá. Zcela ruční sběr začíná v první polvině srpna. Zrání po dobu 6 měsíců v 225 l barikových sudech. Krásně plné a harmonické víno s chutí a vůní po exotickém ovoci, s tóny vanilky. |
|
Ramusa, Sicilia I.G.T. | |
Svěží , aromatické , velmi příjemné rosé pro versatilní použití. 100% Nerello Mascalese Vinice s touto odrůdou se nacházejí ve východní části střední Sicílie. 24 hodin probíhá macerace se šlupkami za nízké teploty. Dále probíhá vinifikace jako u jiných bílých vín. Světlounce červená zářivá barva. Svěží ovocná chuť, s překrásným aroma melounu a granátového jablíčka. |
|
Nero d’Avola, Sicilia rosso I.G.T. | |
Další příklad skvělé dovednosti bratří Cusumanů - tradiční jihovýchodní sicilská odrůda Nero d’Avola ve své čisté podobě (100%). Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů. V Almanachu Berebene 2005 vydavatelství Gambero Rosso obdrželo národního Oscara, který se uděluje za víno s nejlepším poměrem mezi kvalitou a cenou. |
|
Syrah, Sicilia rosso I.G.T. | |
Základní jednoodrůdový Syrah z vinařství Cusumano, ale v naprosto dokonalém provedení. Vinice se nacházejí v oblasti t Alcamo ve výšce 250 metrů nad mořem. Tato nádherná oblast s vinicemi je vysatvena slunci od ústvitu do soumraku. Tyto vinice produkují vysoce strukturované víno. Kompaktní jílovitá půda. Sběr vinné révy je ruční a probíhá v posledních 10 dnech měsíce srpna. Fermentace je při teplotě 26°- 28°C. Poté víno zraje v ocelových tancích po dobu 5 měsíců. Universální červené víno, velmi příjemné, vhodné k běžné konzumaci k jídlu. |
|
Benuara, Sicilia rosso I.G.T. | |
Velmi zdařilé červené víno z vinařství Cusumano. Kromě tradiční sicilské odrůdy Nero d’Avola (70%), dotváří charakter vína mezinárodní odrůda Syrah (30%). Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů. |
|
Pinot Nero, Sicilia Rosso I.G.T. | |
100% Pinot Nero, pěstovaný v oblasti Ficuzza, Piana degli Albanesi. Expozice vinic je na severovýchod, v nadmořské výšce 700 metrů. Půda je jílovitá. Sklizeň je zcela ruční v první polovině září. Macerace je po dobu 2 dnů při teplotě 12 stupnů. Pak 12 dní probíhá fermentace. Jablečno mléčné kvašení a zrání probíhá v francouzkých barikových sudech po dobu 8 měsíců. Světlejší rubínová barva. Svěží a čistá vůně sladkého ovoce, chuť je harmonická, hladká, elegantní, s mírně kořeněnými tóny. V dochuti jemné a elegantní. Skvělý Pinot, překvapivě jemný a komplexní. Hodí se k předkrmům a lehčím hlavním chodům. |
|
Noa, Sicilia rosso I.G.T. | |
Špičkové červené víno z vinařství Cusumano. Kromě tradiční odrůdy Nero d’Avola (40%) tvoří víno mezinárodní odrůdy Merlot (30%) a Cabernet (30%). Zvláštností je, že každá odrůda se pěstuje v jiné části Sicílie, vybírají se tak pro jednotlivé odrůdy nejvhodnější podmínky. Po prvotním kvašení v nerezových tancích dochází k malolaktické fermentaci v bariku, kde poté víno zraje ještě po dobu 12 měsíců. Zářivá rubínová barva, jemná vůně uzrálého ovoce s náznakem koření a kakaa. Chuť je svěží, velmi příjemná, zakulacená, s měkoučkými tříslovinami. Hodí se k většině masitých pokrmů, též k uzrálým sýrům. |
|
Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola, Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.
Copyright © 2019 CHOVAN spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9
©
IT STUDIO s.r.o.