Víno Boggina vzniklo jako vize a sen Gastona Bazzocchi, dědy dnešního majitele. Boggina je jméno nejlepší vinice vinařství s odrůdou Sangiovese. Byla vysázena v r. 1952.
Excelentní Sangiovese, Luca Sanjust ho nedává na hodnocení do vinařských průvodců.
Je to jednoodrůdové víno Sangiovese. Hrozny z vinice Boggina se z velké části používají na výrobu vína Torrione. Pro víno Boggina se dělá skutečně mimořádně skrupolozní výběr těch nejlepších hroznů, celkem se dělá jen něco přes 500 lahví. Je to něco na způsob Riservy. Nemá to žádný ekonomický efekt, smysl je v tom jak říka Luca Sanjust „je to mimořádné víno, které se mi nelíbí prodávat, ale chci ho pít v pohodě se svými nejlepšími přáteli“.
Víno se prodává v limitovaném množství jenom nejlepším zákazníkům.
Excelentní Sangiovese, Luca Sanjust ho nedává na hodnocení do vinařských průvodců.
Toto malé toskánské vinařství z oblasti Chianti Colli Aretini patří do nejužší italské kvalitativní špičky. Vinařství vlastní paní Lucia Sanjust Bazocchi a vede ho její syn Dr. Luca Sanjust.
Vinná réva se pěstuje na 31 hektarech, v nadmořské výšce 250–450 metrů nad mořem. Půda je jílovito kamenitá s rozvrstvením břidlice.
Vyrábí se pro tuto oblast netradiční vína, pouze 4 druhy, jako „cru“ 3 z nich: Galantrona (100% Merlot), Torrione (100% Sangiovese) a Boggina (100% Sangiovese).