- Agricoltori del Chianti GEOGRAFICO
- Badia a Coltibuono
- Biondi Santi - Tenuta Il Greppo
- Castello del Terriccio
- Castello di Ama
- Castello Tricerchi
- Ciacci Piccolomini d´Aragona
- Fattoria di BASCIANO
- Michele Satta
- Petrolo
- Poliziano
- Tenuta di Capezzana
- Vittorio Innocenti
Toskánsko (Toscana)
Toskánsko je oblastí kde kultura vína má nejhlulbší kořeny a nejstarší tradice. Byli to už Etruskové v VIII. století před Kristem, kteří zde pěstovali vinnou révu. Za antického Říma se toskánská vína staly fenoménem, jenž si udržely po celá staletí až do dnešní doby. Dnes jsou toskánská vína známá a oceňovaná v celém světě, stejně jako území, na kterém se pěstují.
Místní krajina je neuvěřitelně rozmanitá, zasahuje od vysokých vrcholků Apuánských Alp k mírnějším svahům Chianti přes malebná údolí a jezera až po mořské pobřeží.
Toskánsko je nepochybně srdcem italského vinařství a vznikají zde věhlasná, krásná a delikátní vína.
Mezi nejvýše hodnocená vína této oblasti patří Brunello di Montalcino, Chianti či Vino Nobile di Montepulciano a méně známé Carmignano. Všechna tato vína mohou používat nejvyšší označení kontrolovaného původu italských vín, DOCG (Denominazione di Origine Controlata e Garantita). V Toskánsku však lze najít i řadu vín známých pod názvem „supertoskánská“ vína, která sice nesou označení kontrolovaného původu „jenom“ IGT (Indicazione Geografica Tipica), ale svou kvalitou (a často i cenou) předčí vína s označením DOC nebo DOCG.
Nejrozšířenější italská odrůda Sangiovese má svůj původ v Toskánsku, pěstuje se zde již od dob Etrusků. Každé původní červené toskánské víno má jako základ tuto odrůdu. Nejznámějšího toskánského vína Chianti se ročně vyrobí více než 120 milionů lahví.
Na celkové produkci Itálie se podílí 5,8 %.

Základní Chianti z Carlettiho vinic v Montepulcianu.Pěkná kvalita za velmi přátelskou cenu.

Víno pojmenováno podle Fabia, biskupa z Montalcina ze 17. století.Odrůdové složení: 100% Syrah Tato odrůda byla vysázena na vinici „Del Conte“, je to pro tuto odrůdu vynikající...

Rosso di Montepulciano je druhým důležitým vínem z Montepulciana. Vyrábí se ze stejných odrůd pěstovaných většinou i na stejných vinicích jako slavnější Vino Nobile.Federico...

Mladší bratr Carmignana DOCG - stejně krásná vůně a ovocná chuť, avšak poloviční cena. Mladší bratr Carmignana D.O.C.G. Víno je podobného složení: Sangiovese (70%), Cabernet...

Vína v DOC oblasti Carmignano jsou typická tím, že k tradičnímu Sangiovese (80%) se přidává odrůda Cabernet Sauvignon (10%) a Canaiolo (10%) .Toto růžové víno je velmi...

Základní velmi pěkné Sangiovese z vinařství Petrolo.Příjemné víno ke každodennímu pití.

Dokonalé Chianti z vinic Montegiachi, vyrobené téměř výhradně z odrůdy Sangiovese, doplněné malým podílem (5%) Canaiolo Nero.Velmi vyvážená chuť, mimořádně plná a hebká, lahodně...

Vino Nobile se pije zejména k hlavním masovým chodům, též se hodí k pikantním sýrům.Vhodná teplota při podávání je 18°- 19°C.Mimořádně elegantní víno, které je opravdu...

Slavný rod Piccolominiů psal nejen italské, ale i české dějiny. Dnes vína z jejich vinic u Montalcina jsou však neméně slavná. Pro výrobu tohoto Rosso di Montalcino se používá...

Z vybraných hroznů a jenom v nejpříznivějších letech se ve vinařství Fattoria di Basciano vyrábí tato vynikající Riserva Chianti z podoblasti Rufina. 14 měsíců zraje v sudech z...

Toto klasické Chianti a jeho etiketa je jedním z nejznámějších a nejreprezentativnějších symbolů oblasti Chianti Classico. Réva se pěstuje a víno vyrábí absolutně čistým...