TASSINAIA, Toscana Rosso IGT

1 220 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Hrozny pro víno pocházejí z vinice jménem Tassinaia, o rozloze 37,5 akrů. Půda je písčitá, kamenitá. Přímořské podnebí je charakteristické pro dlouhé zrání vinné révy.

Tassinaia je blend z odrůd Cabernet Sauvignon 33%, Sangiovese 34% a Merlot 33%. Víno má velmi krásnou a uhlazenou strukturu. Chuť po ostružinách a černém rybízu, v pozadí převládá příjemná vůně po tabáku, cedru a vanilky. V závěru je velmi jemná, příjemná kyselinka ze Sangiovese, s pevnými tříslovinami a dlouhá příjemná dochut. Toto víno má výborný potencionál k archivaci.

Vinice se nachází v nadmořské výšce 100 metrů, situována na jih a jihozápad. Vinice byly vysázeny v roce1986, hustota keřů na 1 ha je 5.600 hlav. Veškerá sklizeň probíhá ručně. Vína kvasí v nerezových tancích po dobu 15-18 dní, při teplotě 30 stupňů celsia. Po tomto procesu vína putují do dubových sudů, kde musí ještě 14 měsíců zrát.

Můžeme doručit do:
23.4.2024 23.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2012, 2017
Duemilavini: 4
Gambero Rosso: 2
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Hrozny pro víno pocházejí z vinice jménem Tassinaia, o rozloze 37,5 akrů. Půda je písčitá, kamenitá. Přímořské podnebí je charakteristické pro dlouhé zrání vinné révy.

Tassinaia je blend z odrůd Cabernet Sauvignon 33%, Sangiovese 34% a Merlot 33%. Víno má velmi krásnou a uhlazenou strukturu. Chuť po ostružinách a černém rybízu, v pozadí převládá příjemná vůně po tabáku, cedru a vanilky. V závěru je velmi jemná, příjemná kyselinka ze Sangiovese, s pevnými tříslovinami a dlouhá příjemná dochut. Toto víno má výborný potencionál k archivaci.

Vinice se nachází v nadmořské výšce 100 metrů, situována na jih a jihozápad. Vinice byly vysázeny v roce1986, hustota keřů na 1 ha je 5.600 hlav. Veškerá sklizeň probíhá ručně. Vína kvasí v nerezových tancích po dobu 15-18 dní, při teplotě 30 stupňů celsia. Po tomto procesu vína putují do dubových sudů, kde musí ještě 14 měsíců zrát.

Hrabě Gian Annibale Rossi di Medelana uskutečnil svůj životní sen. Původně nadšený chovatel koní, když jej ale před 30 lety kůň shodil a hrabě ochrnul, vzal to jako životní výzvu a začal se věnovat vinařství. Dnes z vinařství Castello del Terriccio pochází nejexkluzivnější toskánská vína, která dosáhla na ta nejvyšší ocenění.

Vína jsou dělaná ve stylu Bordeaux, jak je už v oblasti Bolgheri zvykem.