SANTA CATERINA Riserva Brunello di Montalcino D.O.C.G.

3 850 Kč 4 300 Kč od 3 850 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

 

Můžeme doručit do:
12.12.2022 12.12.2022 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2012,2015
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

 

Jméno rodu Piccolomini, které nese toto skvělé vinařství, je význačné v italských dějinách a svým způsobem se zapsalo i do české historie.

Dnes statky rodu Piccolomini v oblasti Montalcina zahrnují cca 200 ha, z čehož je 35 ha vinic. Nynější vlastník Paolo Bianchini pokračuje v nejlepších tradicích rodu, zejména co se týče vinic a vinařství a daří se mu vyrábět špičkové Brunello, v současnosti ve světě jedno z nejžádanějších vín.