SANTA CATERINA Riserva Brunello di Montalcino D.O.C.G.

3 850 Kč 4 300 Kč od 3 850 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

 

Můžeme doručit do:
8.7.2022 8.7.2022 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2012,2015
Výhodná sleva
Stále platí nabídka slevy 24 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

Vinice Pianrosso (9 ha) je chloubou vinařství Ciacci Piccolomini d’Aragona. Nachází se na jižních svazích nad řekou Orcia, v nadm. výšce 240 - 360 m. Má zvlášť příznivé mikroklima. Riserva se dělá jen v příznivých ročnících a pro výrobu se používají jen vybrané hrozny. Fermentace probíhá tradičním způsobem 28 dní. Víno poté zraje nejméně 3 roky v sudech 54-72 hl, ze slovinského dubu a pak ještě v barikových sudech Allier. Po nalahvování víno leží dalších 6 měsíců, za účelem zjemnění těla a dotvoření charakteru..

Jiskrná tmavě rubínová barva, charakteristická, intenzivní vůně červeného ovoce, kakaa a sladkého tabáku. Chuť plná a intenzivní, s vyváženými tříslovinami, optimální kyselost a dlouhá dochuť. Víno je velmi elegantní a harmonické.

Vhodné k dlouhodobému uložení.

Podává se při významných příležitostech k důležitým pokrmům - pečenému masu, zvěřině a uzrálým sýrům.

Ideální teplota je 18°C.

Doporučuje se otevřít několik hodin před podáváním.

 

 

Jméno rodu Piccolomini, které nese toto skvělé vinařství, je význačné v italských dějinách a svým způsobem se zapsalo i do české historie.

Dnes statky rodu Piccolomini v oblasti Montalcina zahrnují cca 200 ha, z čehož je 35 ha vinic. Nynější vlastník Paolo Bianchini pokračuje v nejlepších tradicích rodu, zejména co se týče vinic a vinařství a daří se mu vyrábět špičkové Brunello, v současnosti ve světě jedno z nejžádanějších vín.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení