Je to určitě jedna z nejznámějších bílých autochtonních odrůd z oblasti Marche.
Hrozny jsou výhradně z vinic Ascoli Piceno a Offida, ruční sběr s pečlivým výběrem pouze těch nejlepších hroznů je v polovině září, brzy a ráno a plozdě večer.
První ročník Pecorina Offida byl lahvován v roce 2011. Vinice se nacházejí v 200 až 300 metrů nad mořem. Půdní je jílovito- písčitá.
Vytříděné hrozny se šetrně lisují na pneumatických lisech, poté se mošt ihned ochladí, a před kvašením za řízené teploty se staticky dekantuje. Celý fermentační a zrací proces se provádí v ocelových tancích až do února následujícího roku.
Svítivě žlutá barva se zelenavými odlesky. Ve vůni jemné květinové tóny, citrusové aroma a široké spektrum dalších ovocných tónů, zejména broskve. Komplexní a působivý čichový dojem. Svěží a lahodná chuť potvrzuje dojem z vůně. Osvěžující, nekomplikovaná chuť s jemnými ovocnými tóny.
Vinařství Velenosi vzniklo díky zaujetí a nadšení dvou mladých lidí, manželů Angela a Ercole Velenosi v roce 1984. I když ve vinařském sektoru pracují jen pár desetiletí, dnes je toto vinařství je jedno z nejlepších v regionu Marky, se sídlem ve městě Ascoli Piceno, kousek od východního pobřeží Jaderského moře.
Nadšení a láska k vínu, k tvrdé práci na vinici i ve sklepě, přetrvává dodnes a přináší své výsledky.tato práce je samozřejmě podpořena nejmodernější technologií pro výrobu vína a spolupráci s vynikajícím a renomovaným enologem Dr. Attilio Pagli.
Vinařská produkce zahrnuje tradiční odrůdy regionu, tj. bílé Trebbiano, Pecorino, Passerina, Verdicchio a modré Montepulciano, Sangiovese, Lacrima di Moro a v menší míře další mezinárodní odrůdy. I základní vína jsou vynikající kvality aa ta nejlepší dosahují nejvýznamnějších ocenění a hodnocení nejen mezi italskými víny, ale v celosvětovém měřítku.