Před 30 lety Sergio Barale vysadil v prestižní lokalitě Bussia burgundské klony Chardonnay. Dnes tato malá vinice dává skvělá hrozna, ze kterých se vyrábí Chardonnay nejvyšší kvality, s typicky piemontskou charakteristikou. Celá výroba vína probíhá výlučně v nerezových tancích. Barva je slámově zlatavá, s jiskrnými odlesky slunce. Elegantní vůně je typická a charakteristická pro tuto odrůdu, s jemným akcentem akátových květů. Chuť svěží a šťavnatá, plná, dlouhotrvající.
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.