Toto nejprestižnější Barolo z vinařství Aldo Conterno se dělá jenom v nejpříznivějších ročnících, ve velmi limitovaném množství (3.000 lahví).
Vybrané hrozny Nebbiola jsou z njestarších keřů na vinicích Cicala, Romirasco a Colonnello, všechny z oblasti Bussia. Ruční sběr a pečlibvý výběr nejlepších hroznů v půlce října. Macerace a kvašení probíhá v dřevěných kádích, mošt zůstává na šlupkách 60 dní, přičemž kompletně proběhne alkoholické kvašení. Poté se víno stočí do velkých sudů ze slovinského dubu, kde zraje po dobu až 44 měsíců. Granbussia zůstává ve vinařství nejméně 8 let, než se dává do prodeje
„Jako když chutnáme mladé Romanee Conti, víno je tak vzrušující. Přímo Tě vyzývá, abys ho ochutnal a pil. Okouzlující aroma růží, vanilkových lusků, zralých malin, květinová vůně. S plným tělem,velice velice komplexní“. Tak hodnotí tento ročník James Suckling.
Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.
Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým jílem.
Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.
Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.