Elena Walch a její cru vína - čtvrtek 26. září 2024


Elena Walch a její cru vína

Vážení přátelé,

dovolujeme si Vás srdečně pozvat na naši první večeři po prázdninách. V restaurantu REST Vám tentokrát nabídneme vynikající vína od světoznámé vinařky Eleny Walch a k tomu pochopitelně odpovídající menu, které skvěle připravil nový šéfkuchař restaurace Daniel Lolo.

Večeře se bude konat ve čtvrtek 26. září – restaurant REST
 Podolské nábřeží 34/6, 147 00 Praha 4 – Podolí (naproti vjezdu do podolské porodnice) - mapka

Začínáme v 18:00 hodina ochutnáme jihotyrolské menu spolu s těmito víny:

  • Pinot Grigio bude skvělý welcome drink
  • Kaltgeräucherte Forelle, Meerrettichschaum, Forellenkaviar, Dill
    (Pstruh uzený studeným kouřem, křenová pěna, kaviár ze pstruha, kopr)
    se bude zapíjet osvědčeným bílým vínem Pinot Bianco Kristallberg.
  • Rindsconsummé, Knödel mit Tiroler Speck und Gemüse
    (Hovězí consummé, knedlíček s tyrolským špekem a zeleninou
    )
    k tomu vynikající jihotyrolské Chardonnay Cardellino.
  • Spätzle mit Käseschaum, Tiroler Speck, marinierte Schalotten
    (Špecle se sýrovou pěnou, tyrolským špekem a marinovanou šalotkou)
    se budou dobře snoubit s vynikajícím bílým Rieslingem Castel Ringberg.
  • Confitiertes Schweinebauch, Selleriepüree, Bratapfel
    (Konfitovaný selečí bok, celerové pyré, smažené jablko)
    a k tomu úplně nové víno Eleny a toto je i jeho první ročník ATON Pinot Nero Riserva r. 2017.
  • Schokoladenmousse Torte, sauer Kirschen mit Vanilleeis
    (čokoládový mousse dort, višně s růžovým pepřem, vanilková zmrzlina)
    se bude nakonec velmi dobře zapíjet mimořádným Merlotem Riserva KASTELAZ v již krásném starším ročníku 2007.

Cena celé večeře i s degustační sklenkou vína (0,1 l) ke každému chodu je 2.870, - Kč, včetně vody i kávy. Komu to stačit nebude, může si doobjednat za velmi mírné ceny další víno po skleničkách nebo celou láhev. Budou k dispozici v dodatečné nabídce i dražší vína tohoto vynikajícího vinařství.

Protože kapacita restaurantu je hodně limitovaná, prosím zájemce, aby si co nejdříve zarezervovali místo, nejlépe mailem na adrese chovan@chovan.cz nebo telefonem 241 431 424.
Úhrada za večeři se platí na místě, není potřeba provést platbu předem.

Srdečně Vás zveme na tyto mimořádné a zajímavé kulinářské zážitky v příjemné společnosti a prostředí!

                                                                                                               Branislav Chovan a Petra Chovanová