Elena Walch a její cru vína - čtvrtek 26. září 2024
Elena Walch a její cru vína
Vážení přátelé,
dovolujeme si Vás srdečně pozvat na naši první večeři po prázdninách. V restaurantu REST Vám tentokrát nabídneme vynikající vína od světoznámé vinařky Eleny Walch a k tomu pochopitelně odpovídající menu, které skvěle připravil nový šéfkuchař restaurace Daniel Lolo.
Večeře se
bude konat ve čtvrtek 26. září –
restaurant REST
Podolské
nábřeží 34/6, 147 00 Praha 4 – Podolí (naproti vjezdu do podolské porodnice) - mapka
Začínáme v 18:00 hodina ochutnáme jihotyrolské menu spolu s těmito víny:
- Pinot Grigio bude skvělý welcome drink
- Kaltgeräucherte Forelle,
Meerrettichschaum, Forellenkaviar, Dill
(Pstruh uzený studeným kouřem, křenová pěna, kaviár ze pstruha, kopr)
se bude zapíjet osvědčeným bílým vínem Pinot Bianco Kristallberg.
- Rindsconsummé, Knödel mit Tiroler Speck
und Gemüse
(Hovězí consummé, knedlíček s tyrolským špekem a zeleninou)
k tomu vynikající jihotyrolské Chardonnay Cardellino.
- Spätzle mit Käseschaum, Tiroler Speck,
marinierte Schalotten
(Špecle se sýrovou pěnou, tyrolským špekem a marinovanou šalotkou)
se budou dobře snoubit s vynikajícím bílým Rieslingem Castel Ringberg.
- Confitiertes Schweinebauch, Selleriepüree,
Bratapfel
(Konfitovaný selečí bok, celerové pyré, smažené jablko)
a k tomu úplně nové víno Eleny a toto je i jeho první ročník ATON Pinot Nero Riserva r. 2017.
- Schokoladenmousse Torte, sauer Kirschen
mit Vanilleeis
(čokoládový mousse dort, višně s růžovým pepřem, vanilková zmrzlina)
se bude nakonec velmi dobře zapíjet mimořádným Merlotem Riserva KASTELAZ v již krásném starším ročníku 2007.
Cena celé večeře i s degustační sklenkou vína (0,1 l) ke každému chodu je 2.870, - Kč, včetně vody i kávy. Komu to stačit nebude, může si doobjednat za velmi mírné ceny další víno po skleničkách nebo celou láhev. Budou k dispozici v dodatečné nabídce i dražší vína tohoto vynikajícího vinařství.
► Protože kapacita restaurantu je hodně limitovaná, prosím
zájemce, aby si co nejdříve zarezervovali místo, nejlépe mailem na adrese chovan@chovan.cz nebo telefonem 241 431 424.
Úhrada za večeři se platí na místě, není
potřeba provést platbu předem.
Srdečně Vás zveme na tyto mimořádné a zajímavé kulinářské zážitky v příjemné společnosti a prostředí!
Branislav Chovan a Petra Chovanová