Elena Walch a její cru vína - čtvrtek 18. září 2025

Elena Walch
Vážení přátelé,
dovolujeme si Vás srdečně pozvat na naši první večeři po prázdninách. V restaurantu REST Vám tentokrát nabídneme vynikající vína od světoznámé vinařky Eleny Walch a k tomu pochopitelně odpovídající menu, které skvěle připravil šéfkuchař restaurace Daniel Lolo.
Večeře se bude konat ve čtvrtek 18. září – restaurant REST., Podolské nábřeží 34/6, 147 00 Praha 4 – Podolí (naproti vjezdu do podolské porodnice) - mapka
Začínáme v 19:00 hodina ochutnáme jihotyrolské menu spolu s těmito víny:
- Riesling Castel Ringberg Alto Adige DOCbude skvělý welcome drink
- Siven uzený studeným kouřem
s presovanou okurkou, koprovým prachem, tyrolským špekem a kapary
se bude zapíjet u nás dobře známou odrůdou, kterou umí nádherně v Jižním Tyrolsku Müllerem Thurgau Dolomiti IGT.
- Pomalu tažený hovězí vývar
s hovězím hrudím, kořenovou zeleninou a křenem
k tomu vynikající červené víno z jihotyrolské původní odrůdy Schiava Alto Adige DOC.
- Domácí těstoviny plněné sýrem ricotta, Bergkäse se smaženým špenátem a máslovou omáčkou
se budou dobře snoubit s vynikajícím Pinot Nero "Ludwig" Alto Adige DOC.
- Grilované jehněčí kotletky se zauzenými
bramborami, spálenou mrkví, pomerančovým gelem, růžovým pepřem a tymiánovým
glazé
a k tomu skvělé červené od Eleny a to Lagrein Riserva Castel Ringberg Alto Adige DOC.
- Kynutá buchta plněná švestkovými povidly
s vanilkovou omáčkou, nakládanými hrozinkami a zmrzlinou ze spálené cibule
se bude nakonec velmi dobře zapíjet mimořádným Gewürztraminer "Concerto Grosso" Alto Adige DOC.
Cena celé večeře i s degustační sklenkou vína ke každému chodu je 2.990,- Kč. Komu to stačit nebude, může si doobjednat i další víno po skleničkách nebo celou láhev. Budou k dispozici v dodatečné nabídce i top vína tohoto vynikajícího vinařství. Protože kapacita restaurantu je hodně limitovaná, prosím zájemce, aby si co nejdříve zarezervovali místo, nejlépe mailem na adrese chovan@chovan.cz nebo telefonem 603 701 195.
Srdečně Vás zveme na tyto mimořádné a zajímavé kulinářské zážitky v příjemné společnosti a prostředí!
Petra Chovanová a Michal Kozlíček