Cru “Ciabot Mentin Ginestra” je bez přehánění špičkou mezi Baroly. Někteří experti toto víno řadí i před nejdražší Clericovu “Percristinu”.
100% odrůda Nebbiolo je charakteristická pro většinu velkých piemontských vín, avšak pro tuto jedinečnou verzi Barola jsou všechny superlativy dost slabé. První setkání nás hned osloví smyslným aroma rozinek a koření, dále oceníme zejména plnost a mohutnost chutě s harmonickými tříslovinami. Připomíná Amarone v nejlepším slova smyslu. Nejlepší bývá až 10 let po sklizni a vhodným uložením se dále zlepšuje.
Důležité víno k důležitým jídlům, možné i k meditaci.
Vhodné podávat při teplotě 17 - 19°C.
Domenico Clerico má nepochybně nejlepší Barola v Langhe a tato Ginestra je toho důkazem.
Ročník 2006 je zařařen mezi nejlepších 10 vín na světě!
Domenico Clerico patří bezesporu k nejnadanějším piemontským vinařům, navíc s vinicemi grand cru DOCG oblasti Barolo, v okolí městečka Monforte d’Alba. Jsou to vinice ve 4 slavných cru: Bussia, Ginestra, Pajana a Mosconi. Rozloha vinic je malá a tak i celková roční produkce je méně než 100.000 lahví. Tyto okolnosti jsou základem výtečných vín, která z tohoto vinařství každoročně vycházejí, ať už je rok dobrý, avšak i v méně příznivých ročnících si udržují nejvyšší standard. Barola z vinařství Domenica Clerica jsou mimořádná i ve srovnání s jinými velkými Baroly této oblasti.