Capezzana 804, Rosso di Toscana I.G.T. - 1,5 l

6 800 Kč
Skladem

Speciální víno vyrobené k 1200 letému výročí usedlosti Capezzana. Capezzana 804 je vyrobena z 100% odrůdy Syrah.

Oblast Carmignano nabízí obzvláště příznivé podmínky pro pěstování této odrůdy. Expozice vinice je na sever v nadmořské výšce 150 metrů nad mořem.

Půdní složení je vápencovojílovité s podílem břidlice. Sklizeň v r. 2004 byla v polovině měsíce září. Ruční sběr pouze těch nejlepších hroznů, podtrhuje toto unikátní víno.

Víno zrálo po dobu 14 měsíců v francouzských sudech barique, pak ještě 18 měsíců v láhvi. Barva je krásně tmavě fialově červená. Převládající chut´po sladkém ovoci, tabáku a koření je doplněna špetkou muškátového oříšku. Na patře nás potěší jeho plnost, tříslovinky dobře vyvážené s alkoholem a dlouhým závěrem po švestkovém kompotu a přezrálém červeném ovoci.

Víno, které se podává hlavně k úpravám z  tmavého masa a k sezóním sýrům.

Optimální teplota pro servírování je 18 – 19 ° C.

Unikátní sběratelská záležitost, celková produkce byla pouhých 3 800 láhví a nebyla veřejně v prodeji.

Můžeme doručit do:
12.6.2023
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 1,5 l
Ročník vína: 2004
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Speciální víno vyrobené k 1200 letému výročí usedlosti Capezzana. Capezzana 804 je vyrobena z 100% odrůdy Syrah.

Oblast Carmignano nabízí obzvláště příznivé podmínky pro pěstování této odrůdy. Expozice vinice je na sever v nadmořské výšce 150 metrů nad mořem.

Půdní složení je vápencovojílovité s podílem břidlice. Sklizeň v r. 2004 byla v polovině měsíce září. Ruční sběr pouze těch nejlepších hroznů, podtrhuje toto unikátní víno.

Víno zrálo po dobu 14 měsíců v francouzských sudech barique, pak ještě 18 měsíců v láhvi. Barva je krásně tmavě fialově červená. Převládající chut´po sladkém ovoci, tabáku a koření je doplněna špetkou muškátového oříšku. Na patře nás potěší jeho plnost, tříslovinky dobře vyvážené s alkoholem a dlouhým závěrem po švestkovém kompotu a přezrálém červeném ovoci.

Víno, které se podává hlavně k úpravám z  tmavého masa a k sezóním sýrům.

Optimální teplota pro servírování je 18 – 19 ° C.

Unikátní sběratelská záležitost, celková produkce byla pouhých 3 800 láhví a nebyla veřejně v prodeji.