Brunello di Montalcino Riserva DOCG

17 150 Kč 16 500 Kč 16 500 Kč od 16 500 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících

Pouze vlastní vinice s různou polohou v nadmořské výšce 300 – 500 m n.m., hlína bohatá na kameny a vápenec. Stáří vinice je více než 25 let.

Ručně sbírané hrozny Sangiovese Grosso, fermentace za kontrolované teploty, zrání 3 roky ve slovinských dubových sudech, harmonizace minimálně 6 měsíců na láhvi.

Intenzívní zářivá rubínová barva, komplexní vůně s tóny vanilky a plané růže, chuť harmonická, dobře strukturovaná, teplá, tříslo a kyselina skvěle vyvážené, dlouhé a šťavnaté.

Doporučujeme před podáváním otevřít minimálně 8 hodin předem, odlít část vína a nechat provzdušnit. Teplota podávání 18 oC.

Předpoklad ke stárnutí 70 – 80 let

Gambero Rosso 3 sklenice, AIS Duemilavini - 5 hroznů

Můžeme doručit do:
23.4.2024 23.4.2024 23.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2011, 2012, 2013
Duemilavini: 5
Gambero Rosso: 3
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících

Pouze vlastní vinice s různou polohou v nadmořské výšce 300 – 500 m n.m., hlína bohatá na kameny a vápenec. Stáří vinice je více než 25 let.

Ručně sbírané hrozny Sangiovese Grosso, fermentace za kontrolované teploty, zrání 3 roky ve slovinských dubových sudech, harmonizace minimálně 6 měsíců na láhvi.

Intenzívní zářivá rubínová barva, komplexní vůně s tóny vanilky a plané růže, chuť harmonická, dobře strukturovaná, teplá, tříslo a kyselina skvěle vyvážené, dlouhé a šťavnaté.

Doporučujeme před podáváním otevřít minimálně 8 hodin předem, odlít část vína a nechat provzdušnit. Teplota podávání 18 oC.

Předpoklad ke stárnutí 70 – 80 let

Gambero Rosso 3 sklenice, AIS Duemilavini - 5 hroznů

Nejstarší a nejslavnější výrobce Brunella v Montalcinu. Sláva vinařství Greppo začala v druhé polovině 18. století, kdy Clemente Santi se svým vnukem Ferruccio Biondi Santi začal vinifikovat mošt ze 100% Sangiovese a vzniklo první Brunello.