Barolo z lokality Bussia, v katastru městečka Monforte d’Alba patří k nejlepším a nejznámějším. Vinice Sergia Baraleho má rozlohu 1 ha s vynikající jihozápadní expozicí.
Barolo je vždy jednodrůdové víno, 100% Nebbiolo.
Má tmavou granátově červenou barvu, intenzívní a aromatickou vůni s náznakem koření (rozmarýn a bobkový list). Robustní plná chuť, harmonická, velmi působivá, bez toho, že by bylo nutno upozorňovat na její specifika. Obsah alkoholu je minimálně 13%. Kdo si chce požitek z tohoto vína znásobit, může víno nechat ležet v příznivých podmínkách ještě po mnoho let. Vhodné k pečenému i dušenému masu, zvěřině, sýrům. Podává se při teplotě 18° C.
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.