Barolo z lokality Bussia v provedení Riserva, která se dělá jenom ve velmi příznivých ročnících. Všeobecně v Itálii přívlastek Riserva u vína znamená, že víno leží na sudu minimálně o 1 rok déle, než v normálním provedení. U této Riservy to však neplatí. První tři roky není rozdíl mezi normálním Barolem a Riservou. Teprve když je Sergio Barale jistý, že se jedná o mimořádný ročník a vynikající víno, část vína stočí do 54,0 l demižonů, kde víno další 2 roky zraje a se zjemňuje a teprve poté se víno lahvuje. Tak vzniká vynikající Barolo Riserva u Sergia Baraleho.
Skvělé Barolo vyrobené tradičním způsobem. Dlouhověké.
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.