Výborné ročníky základního Barola vinařství Aldo Conterno za mimořádně příznivou cenu.
Pro svá Barola používá vinařství klony Michet a Lampia odrůdy Nebbiolo. Ruční sklizeň je samozřejmostí, s pečlivou selekcí hroznů. Vinifikace probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty. Mošt zůstává na šlupkách 25 – 30 dnů, přičemž kompletně proběhne alkoholické kvašení. Poté se po dobu 3 až 5 měsíců opakovaně stáči, vždy v nerezových tancích. Nakonec se víno stočí do velkých sudů ze slovinského dubu, kde zraje po dobu 26 měsíců.
Při degustaci nás ihned okouzlí příjemná vůně, která je příslibem a určitě nezklame nás ani na patře.
Chuť je svěží, plná ovoce, s tóny koření, s harmonickým a velmi elegantním tělem. Jsou to samé velmi příjemné pocity, které však od každého vína z vinařství Aldo Conterno očekáváte.
Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.
Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým jílem.
Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.
Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.