Toto velmi zajímavé víno má odrůdové složení stejné jako velké Amarone.
Skladba odrůd: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella a 10% další odrůdy
Valpolicella je dělaná metodou „ripasso“, tj. s druhým kvašením vína po přidání vykvašených slupek z Amarone. Velmi působivé víno s výraznou rozinkovou chutí.
Produkce je velmi limitována na pouhých 15.000 ks láhví.
Vinařství Brigaldara se nachází na malebných pahorcích nad Veronou. Poprvé se v katastrálních záznamech objevuje jméno Brigaldara už v 13. Století. Samotná vila, která je obklopena parkem a vinicemi byla postavena v 15. století.
Vinař Stefano Cesari se snaží o nejvyšší kvalitu, bez ohledu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patří do nejužší kvalitativní špičky, přitom však jeho ceny jsou velmi přijatelné.
Proslavil se zejména svým vynikajícím Amarone. Spolu s dalšími 9 nejlepšími vinaři se snaží udržet nejvyšší kvalitu Amarone a založili sdružení na obranu Amarone proti plagiátorství některých nových vinařů.