Spumanti VALDO

Vinařství VALDO vyrábí šumivá vína v malebném městečku Valdobbiadene už více než 80 let. Je všeobecně uznávaným protagonistou klasické oblasti Valdobbiadene a Conegliano jak svým objemem výroby, tak především nejvyšší kvalitou svých vín.

Vinařství bylo založeno v roce 1926. Už název naznačuje, že se vinařství nachází v samém srdci oblasti a to přímo v centru  městečka Valdobbiadene.

Od svého založení se vinařství řídí svojí zásadou: neustálá snaha o zvyšování kvality a udržování původního a nefalšovaného charakteru tohoto šumivého  vína.

Vinařství Valdo vždy bylo a stále je nositelem těch nejlepších vinařských tradic oblasti Prosecco, znakem nejvyšší kvality a průkopníkem nových výrobních metod.

Ve 40. letech minulého století vinařství začalo expandovat na mezinárodní trhy. Z malého rodinného vinařství se se stal největší výrobce  tohoto vína. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 5,5 miliónů lahví tohoto ušlechtilého moku.

Vinice jsou z velké části na jižních svazích prvních pahorků, které se zvedají z pádské nížiny nad městečkem Valdobbiadene. Vinice mají pískovcové, štěrkovité a jílovité podloží. Nachází se v různých polohách od 50 m do 500 m n.v. Podnebí je velmi ovlivněno blízkou přítomnosti jak hor tak i moře, což velmi příznivě přispívá kvalitě pěstovaných hroznů.

Populární Prosecco se značkou VALDO je největším pojmem v šumivých vínech jak v Itálii, tak i v celém světě.

 

1 | 2Další »

 Prosecco Extra Dry,  D.O.C.
Prosecco Extra Dry, D.O.C.

Velmi populární šumivé víno z hroznů Glera /dříve Prosecco/, vyrábí se přírodní metodou Charmat.

Slámově žlutá velmi světlá barva. Vůně je ovocná, připomíná planá jablíčka. Jemná a sympatická chuť působí po polknutí v dochuti lehounce nasládle. Velmi příjemně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.

Prosecco je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům a pokrmům z ryb.

 Nejprodávanější šumivé víno v Itálii.

 

Cena: 363 Kč vč. DPH
Detail ks

 CUVEÉ VALDO SPUMANTE Extra Dry
CUVEÉ VALDO SPUMANTE Extra Dry

Zcela nové Spumante Extra Dry se vyrábí z hroznů nepocházejících z vinic chráněné apelace Prosecco. Je to především odrůda Glera s přidáním dalších vhodných bílých odrůd pro šumivá vína. Jako u všech ostatních druhů šumivých vín vinařství se používá při výrobě přírodní metoda Charmat (druhotné kvašení ve velkých nerezových tancích) po dobu 3 měsíců. Světlá slámověžlutá barva se zelenavými odlesky. Velmi příjemná jemná vůně s květinovými tóny a tóny zeleného jablíčka. Svěží a harmonická chuť s lehounce nasládlým závěrem. Velmi příjemná, rafinovaná perlivost s drobounkými bublinkami. Velmi příjemný perlivý sekt k nezávaznému posezení s přáteli, vhodný však dobře i k jídlu, ke všem pokrmům. Podává se v úzkých sektových sklenicích, vychlazené na 7° - 9° C.

Cena: 295 Kč vč. DPH
Detail ks

 FLORAL Edition Rosé Brut
FLORAL Edition Rosé Brut

Limitovaná květinová edice FLORAL EDITION

Nové víno z vinařství Valdo. Šumivé víno z hroznů Glera a dalších odrůd vhodných pro šumivá vína, tentokrát v tendenčním růžovém provedení. Vyrábí se přírodní metodou Charmat. K tradiční odrůdě Glera/dříve Prosecco/ se přidává mošt z jemně lisovaných hroznů sicilské odrůdy Nerello Mascalese, která zbarví víno do jemné růžové barvy. Je výsledkem pečlivého zkoumaní a experimentování, aby červená odrůda dodala tomuto vínu  mladistvou svěžest a eleganci.


Vůně i chuť je velmi ovocná, svěží, příjemná a sympatická. Po polknutí v dochuti může působit lehounce nasládle. Velmi příjemně a elegantně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.


Rosé Brut Marca Oro je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům, pokrmům z ryb i jemných masových pokrmů a výborně doprovází dezerty.


Velmi úspěšná novinka v nabídce vinařství. Tradiční kvalita VALDO.

Cena: 360 Kč vč. DPH
Detail ks

 Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore  D.O.C.G.
Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G.

"Oro Puro" je nejnovější produkt tohoto uznávaného vinařství v celé Itálii. Název ryzí zlato je symbolem hodnoty a čistoty, nezaměnitelné chutě užasného Prosecca.
Odrůdové složení je 100% Glera.

Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na sever v nadmořské výšce 200-400 metrů, v okolí městečka Valdobbiadene. Sklizeň je v druhé polovině měsíce září. Vyrábí se přírodní metodou Charmat, zrání je v nerezových tancích po dobu minimálne 5 měsíců a další 3 měsíce následně v láhvi.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.
Optimální teplota pro podávání je 6-7°C.

Cena: 440 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 415 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 925 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 2 950 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 445 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 970 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 2 990 Kč vč. DPH
Detail ks

 Numero 10, Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico,  D.O.C.G.
Numero 10, Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico, D.O.C.G.

Jedno z nejznámějších vinařství v oblasti Benátska vyrábí šumivá vína té nejvyšší kvality. Vinice jsou  rozloženy kolem městečka Valdobbiadene. Nejnovější produkt vinařství Valdo  je vyroben ze 100% odrůdy Glera /odrůda Prosecco se v roce 2010 přejmenovala na Glera/,  klasickou šampaňskou metodou a druhotným  kvašením v láhvi. Jedná se o ročníkový sekt. Expozice vinic je na jihovýchod, v nadmořské výšce 250 metrů. Půdní složení je jílovito vápencovité.  Pečlivě vybrané hrozny Prosecca z nejlepších vinic jsou určeny k výrobě tohoto prestižního šumivého vína. Hrozny se začínají sklízet třetí týden v měsíci září.

Druhotné kvašení v láhvi probíhá po dobu  nejméně 10 měsíců, sekt pak ještě 6 měsíců zůstává v láhvi. Barva je slámově žlutá s jemnými zelenkavými odlesky.  Svěží a ovocné ve vůni.  Doporučená teplota k podávání je 8 – 10°C. Oceníte ho jako aperitiv, skvěle doprovází předkrmy z mořských plodů, těstoviny, bílé maso. Avšak jako všechna šumivá vína vyrobená klasickou šampaňskou metodou velmi dobře se hodí jako doprovod k celému slavnostnímu jídlu.

  • Duemilavini: * * * *
Cena: 688 Kč vč. DPH
Detail ks

 Valdo Origine, Spumante Brut
Valdo Origine, Spumante Brut

 

Původní receptura z roku 1926. Velice krásné šumivé víno na bázi Prosecca.

Vyrábí se přírodní metodou Charmat po dobu 3 měsíců, následně zůstává 3 měsíce v láhvi.

Svěží, svůdná vůně po zralém ovoci s dotykem jablka Golden.

Vynikající jako aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních.

Cena: 319 Kč vč. DPH
Detail ks

1 | 2Další »