Celkem za: (0)
Celkem za: (0)
Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie. S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.
Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.
WWW stránky výrobce: http://www.cantinadisantadi.it
Villa Solais, Vermentino di Sardegna D.O.C. | |
Jedno z nejrozšířenějších sardinských vín je krásné bílé Vermentino, které se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy, možné jsou však malé přídavky jiných bílých odrůd. Villa Solais má složení 85% Vermentino a 15% Nuragus. Vůně tohoto vína připomíná květy. Chuť je svěží, lehce navinulá s lehounce nahořklou dochutí. Může se podávat jako aperitiv, k rybím předkrmům a k rybím hlavním chodům, nebo k bílému masu. |
|
PEDRAIA Nuragus di Cagliari D.O.C. | |
Nuragus je stará sardinská odrůda, kterou přivezli na Sardinii antičtí Féničané. 12% alk. Víno má zlatožlutou barvu se zelenavými odlesky. Vůně svěží, vinná, velmi příjemná. Chuť je lahodná, suchá, velmi harmonická, s lehounkou kyselinkou. Vhodné víno ke všem chodům z ryb a zeleniny. Zvlášť vhodné k čerstvému sardinskému sýru Pecorino. Velmi dobrá relace kvalita versus cena. |
|
Cala Silente, Vermentino di Sardegna D.O.C. | |
Bílé sardinské Vermentino mimořádné vůně a překvapivé plné chuti. Toto Vermentino se vyrábí výhradně ze stejnojmenné odrůdy, z nejlépe položených vinic vinařství. Barva je slámově žlutá s lehounkým nazelenalými záblesky. Ihned nás upoutá zajímavá a bohatá, avšak velmi jemná vůně. Chuť je svěží a plná, s tóny žlutého melounu, medu, exotického ovoce, s příjemnou a dlouhou nasládlohořkou dochutí. Vyhledávané víno k ústřicím, hodí se též k předkrmům a všeobecně ke všem rybím jídlům. Ideální teplota při podávání je 10° - 12° C. |
|
Villa di Chiesa, Vermentino di Sardegna D.O.C. | |
Blend typického Vermentina (60%) s ušlechtilým Chardonnay (40%), vyrobený v barikových sudech. Slámová barva s jiskrným záblesky zlaté a zelenkavé barvy. Jemná vůně exotického ovoce, s dominantními máslovými a banánovými tóny. Chuť hladká, lahodná a dlouhotrvající, s vanilkovým a pomerančovým závěrem. Velmi lahodné a harmonické víno. Může se podávat k masu, jak bílemu tak i červenému, pečeným rybám a středně uzrálým sýrům. Chladíme na 12° - 14°C. |
|
Grotta Rossa, Carignano del Sulcis rosso D.O.C. | |
Sardinské červené víno vyvážené struktury, příjemné chuti. Odrůda Carignano se pěstuje na Sardinii už od dob Féničanů v její jihozápadní části nazývané Sulcis. Blízkost moře příznivě ovlivňuje vinice a dává vínu charakteristické vlastnosti. Grotta Rossa je stoprocentně odrůdové víno Carignano z dolního Sulcisu. Barva je červená rubínová, typická vinná vůně dosti vyrázná, chuť elegantní, hebká, plná a přetrvávající. Znamenitě se hodí ke kořeněným masům, též k rybám v pikantní omáčce, zvěřině a především k sýrům. |
|
Noras, Cannonau di Sardegna Rosso D.O.C. | |
Cannonau je typická sardinská modrá odrůda. Velmi zdařilé nové víno vinařství. Odrůda Cannonau je doplněna tradiční jiíhosardinskou odrůdou Carignano (10%). Víno zraje 6 měsíců v 1x použitých barikových sudech. Rubínově červená barva s granátovými odlesky. Komplexní vůně se středomořskými tóny, s patrnou borůvkou, přezrálou ostružinou, nasládlými kořenistými tóny, tabákem a čokoládou. Lahodná, sametová chuť s mohutným sladkým tříslem. Můžeme ho pít k k pečenému nebo grilovanému masu, obzvlášť vhodné ke zvěřině a sýrům. Též vhodný k pečeným rybám v pikantnější úpravě. V průvodcích ještě nehodnoceno. |
|
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,0,375l | |
Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu. Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky. Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům. Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C. |
|
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva | |
Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu. Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky. Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům. Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C. |
|
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva, Magnum | |
Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu. Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky. Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům. Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C. |
|
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva, 3l | |
Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu. Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky. Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům. Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C. |
|
Shardana, Valli di Porto Pino I.G.T. | |
Skvělé víno, které ukazuje sílu a šarm odrůdy Carignano a oblasti Sulcis. Odrůda: Carignano s malým přídavkem Syrahu. Hluboká, tmavě rubínová barva. Aroma plné až omamné, tóny přezrálého ovoce, vanilky a černého koření. Chuť vyvážená, příjemně hedvábná, elegantní. Velmi harmonické. Dobře se hodí ke všem druhům pečeného červeného masa, zejména skvělé k jehňátku a rovněž se dobře hodí k uzrálým sýrům. Optimální teplota pro servírování je 18 °C. |
|
Terre Brune, Carignano del Sulcis Superiore D.O.C.,0,375l | |
Odrůda Carignano se pěstuje na Sardinii už od dob Féničanů v její jihozápadní části nazývané Sulcis. Blízkost moře příznivě ovlivňuje vinice a dává vínu charakteristické vlastnosti. Terre Brune je Carignano ve vrcholném provedení jednoho z nejuznávanějších sicilských výrobců vína. Pro výrobu tohoto vína se sklízejí hrozny z nejlepších a nejstarších vinic, zejména v přímorských pozicicích, kde je réva vystavena neustálému blahodárnému vlivu mořské brízy, která dodáva vínu neopakovatelné vlastnosti. Barva je tmavě rubínová s granátovými odlesky. Má výrazné, komplexní aroma, s náznaky balzamických tónů a vůně sena. Chuť hebká, plná, harmonická, na patře vyniká síla a plnost tohoto opravdu mimořádného vína. Je vhodné k dlouhodobému uložení, má velký potenciál pro další vylepšení. Velmi dobře doplňuje důležité hlavní masité chody, zejména více kořeněná masa, zvěřinu. Hodí se též k uzrálým sýrům i jako víno k meditaci. Ideální teplota při podávání je 18° - 20° C. Světová špička, mnohými experty považováno za nejlepší sardinské víno. |
|
Copyright © 2021 CHOVAN spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9
©
IT STUDIO s.r.o.