Santadi

Vinařství Santadi bylo založeno v roce 1960 jako družstvo malých vinařů. Začátkem devadesátých let si nové vedení družstva postavilo před sebe velmi ambiciózní projekt, kdy se rozhodlo vinařství zásadně zmodernizovat, soustředit se na pěstování tradičních odrůd a tím zdůraznit specifičnost velmi zajímavé oblasti Sulcis na jihu Sardínie.  S tím souvisí i maximáloní důraz na kvalitu vína, jako konzultanta přizvali ke spolupráci jednoho z nejrenomovanějších italských a světových enologů Giacomo Tachis.

Dnes je Cantina Santadi jedním ze dvou nejlepších sardinských vinařství a je pojmem i v celosvětovém měřítku. Typická vína pro toto vinařství je skvostné bílé Vermentino, Nuragus, Nasco a červené Carignano.

WWW stránky výrobce: http://www.cantinadisantadi.it

1 | 2Další »

 Villa Solais, Vermentino di Sardegna D.O.C.
Villa Solais, Vermentino di Sardegna D.O.C.

Jedno z nejrozšířenějších sardinských vín je krásné bílé Vermentino, které se vyrábí ze stejnojmenné odrůdy, možné jsou však malé přídavky jiných bílých odrůd. Villa Solais má složení 85% Vermentino a 15% Nuragus.

Vůně tohoto vína připomíná květy. Chuť je svěží, lehce navinulá s lehounce nahořklou dochutí. Může se podávat jako aperitiv, k rybím předkrmům a k rybím hlavním chodům, nebo k bílému masu.

  • Veronelli: 88
  • L´Espresso: * *
Cena: 295 Kč vč. DPH
Detail ks

 PEDRAIA Nuragus di Cagliari D.O.C.
PEDRAIA Nuragus di Cagliari D.O.C.

Nuragus je stará sardinská odrůda, kterou přivezli na Sardinii antičtí Féničané.

12% alk.

Víno má zlatožlutou barvu se zelenavými odlesky. Vůně svěží, vinná, velmi příjemná. Chuť je lahodná, suchá, velmi harmonická, s lehounkou kyselinkou.

Vhodné víno ke všem chodům z ryb a zeleniny. Zvlášť vhodné k čerstvému sardinskému sýru Pecorino.

Velmi dobrá relace kvalita versus cena.

  • Gambero Rosso: *
  • Veronelli: 88
Cena: 325 Kč vč. DPH
Detail ks

 Cala Silente, Vermentino di Sardegna D.O.C.
Cala Silente, Vermentino di Sardegna D.O.C.

Bílé sardinské Vermentino mimořádné vůně a překvapivé plné chuti.

Toto Vermentino se vyrábí výhradně ze stejnojmenné odrůdy, z nejlépe položených vinic vinařství.

Barva je slámově žlutá s lehounkým nazelenalými záblesky. Ihned nás upoutá zajímavá a bohatá, avšak velmi jemná vůně. Chuť je svěží a plná, s tóny žlutého melounu, medu, exotického ovoce, s příjemnou a dlouhou nasládlohořkou dochutí.

Vyhledávané víno k ústřicím, hodí se též k předkrmům a všeobecně ke všem rybím jídlům.

Ideální teplota při podávání je 10° - 12° C.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: 430 Kč vč. DPH
Detail ks

 Villa di Chiesa, Vermentino di Sardegna D.O.C.
Villa di Chiesa, Vermentino di Sardegna D.O.C.

Blend typického Vermentina (60%) s ušlechtilým Chardonnay (40%), vyrobený v barikových sudech.

Slámová barva s jiskrným záblesky zlaté a zelenkavé barvy. Jemná vůně exotického ovoce, s dominantními máslovými a banánovými tóny. Chuť hladká, lahodná a dlouhotrvající, s vanilkovým a pomerančovým závěrem.

Velmi lahodné a harmonické víno. Může se podávat k masu, jak bílemu tak i červenému, pečeným rybám a středně uzrálým sýrům.

Chladíme na 12° - 14°C.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: 805 Kč vč. DPH
Detail ks

 Antigua, Monica di Sardegna rosso D.O.C.
Antigua, Monica di Sardegna rosso D.O.C.

Hutné červené víno z typické sardinské odrůdy Monica.

Toto jiskrné rubínově červené víno má velmi intenzívní eterickou vůni, příjemnou suchou chuť s charakteristickou dochutí. Obvykle se pije k sardinským sýrům pecorino, caciotta, ale samozřejmě se hodí i k jiným pikantnějším sýrům, pochopitelně též k běžnému jídlu, drůbeži.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: 335 Kč vč. DPH
Detail ks

 Grotta Rossa, Carignano del Sulcis rosso D.O.C.
Grotta Rossa, Carignano del Sulcis rosso D.O.C.

Sardinské červené víno vyvážené struktury, příjemné chuti.

Odrůda Carignano se pěstuje na Sardinii už od dob Féničanů v její jihozápadní části nazývané Sulcis. Blízkost moře příznivě ovlivňuje vinice a dává vínu charakteristické vlastnosti. Grotta Rossa je stoprocentně odrůdové víno Carignano z dolního Sulcisu.

Barva je červená rubínová, typická vinná vůně dosti vyrázná, chuť elegantní, hebká, plná a přetrvávající.

Znamenitě se hodí ke kořeněným masům, též k rybám v pikantní omáčce, zvěřině a především k sýrům.

  • Duemilavini: * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 330 Kč vč. DPH
Detail ks

 Noras, Cannonau di Sardegna Rosso D.O.C.
Noras, Cannonau di Sardegna Rosso D.O.C.

Cannonau je typická sardinská modrá odrůda. Velmi zdařilé nové víno vinařství.

Odrůda Cannonau je doplněna tradiční jiíhosardinskou odrůdou Carignano (10%). Víno zraje 6 měsíců v 1x použitých barikových sudech.

Rubínově červená barva s granátovými odlesky. Komplexní vůně se středomořskými tóny, s patrnou borůvkou, přezrálou ostružinou, nasládlými kořenistými tóny, tabákem a čokoládou. Lahodná, sametová chuť s mohutným sladkým tříslem.

Můžeme ho pít k k pečenému nebo grilovanému masu, obzvlášť vhodné ke zvěřině a sýrům. Též vhodný k pečeným rybám v pikantnější úpravě.

V průvodcích ještě nehodnoceno.

  • Duemilavini: * * *
  • L´Espresso: * * *
Cena: 540 Kč vč. DPH
Detail ks

 Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,0,375l
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,0,375l

Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu.

Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky.

Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům.

Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C.

  • Duemilavini: * * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 390 Kč vč. DPH
Detail ks

 Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva

Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu.

Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky.

Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům.

Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C.

  • Duemilavini: * * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 690 Kč vč. DPH
Detail ks

 Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,Magnum
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,Magnum

Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu.

Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky.

Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům.

Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C.

  • Duemilavini: * * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 1 390 Kč vč. DPH
Detail ks

 Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,3l
Rocca Rubia, Carignano del Sulcis D.O.C., Riserva,3l

Carignano je typická červená odrůda z jihozápadní části Sardinie, nazývané Sulcis. Pro víno typu Riserva se používají vybrané hrozny ze starších vinic. Riserva zraje dva roky, z toho 11 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu.

Barva je tmavě rubínová, intenzívní vinná vůně s připomínkou sena, chuť suchá, hebká, s tóny třešňové marmelády a vanilky.

Vhodné víno k sýrům, zejména k sardinskému pecorinu, jehněčímu masu, pečenému selátku, zvěřině a nadívaným holubům.

Ideální teplota při podávání je 18°- 20° C.

  • Duemilavini: * * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 3 800 Kč vč. DPH
Detail ks

 Shardana, Valli di Porto Pino I.G.T.
Shardana, Valli di Porto Pino I.G.T.

Skvělé víno, které ukazuje sílu a šarm odrůdy Carignano a oblasti Sulcis.

Odrůda: Carignano s malým přídavkem Syrahu.

Hluboká, tmavě rubínová barva. Aroma plné až omamné, tóny přezrálého ovoce, vanilky a černého koření. Chuť vyvážená, příjemně hedvábná, elegantní. Velmi harmonické.

Dobře se hodí ke všem druhům pečeného červeného masa, zejména skvělé k jehňátku a rovněž se dobře hodí k uzrálým sýrům.

Optimální teplota pro servírování je 18 °C.

  • Duemilavini: * * * *
  • L´Espresso: * * *
  • Gambero Rosso: * *
Cena: 864 Kč vč. DPH
Detail ks

1 | 2Další »