Cusumano

Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola,  Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.

WWW stránky výrobce: http://www.cusumano.it

« Předchozí1 | 2

 Sagana, Sicilia Rosso I.G.T.
Sagana, Sicilia Rosso I.G.T.

100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů.

Jedna z nejlépe situovaných vinic tohoto vinařství v malebné oblasti San Giacomo (Butera). Vinice je 300 metrů nad mořem.

Expozice na jih, půda je kamenito jílovitá. Stáří vinic je kolem 17 let. Po ruční sklizni probíhá třídění hroznů. Na výrobu Sagany se používají pouze ty nejlepší hrozny. Sběr révy probíhá vždy v prvních 10 dnech měsíce září.

Macerace a kvašení se slupkou probíhá při teplotě 28° - 30° C po dobu 10 až 15 dní. Jablečno-mléčné kvašení a zároveň i zrání probíhá po dobu minim. 12 měsíců v 20 hl dubových sudech. Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření a kouře. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů.

  • Gambero Rosso: * * *
  • Duemilavini: * * * *
Cena: 1 045 Kč vč. DPH
Detail ks

 Sagana, Sicilia Rosso I.G.T., MAGNUM
Sagana, Sicilia Rosso I.G.T., MAGNUM

100% Nero d´ Avola v úchvatném provedení bratří Cusumanů.

Jedna z nejlépe situovaných vinic tohoto vinařství v malebné oblasti San Giacomo (Butera). Vinice je 300 metrů nad mořem.

Expozice na jih, půda je kamenito jílovitá. Stáří vinic je kolem 17 let. Po ruční sklizni probíhá třídění hroznů. Na výrobu Sagany se používají pouze ty nejlepší hrozny. Sběr révy probíhá vždy v prvních 10 dnech měsíce září.

Macerace a kvašení se slupkou probíhá při teplotě 28° - 30° C po dobu 10 až 15 dní. Jablečno-mléčné kvašení a zároveň i zrání probíhá po dobu minim. 12 měsíců v 20 hl dubových sudech. Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření a kouře. Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů.

  • Gambero Rosso: * * *
  • Duemilavini: * * * *
Cena: 2 200 Kč vč. DPH
Detail ks

 Moscato Dello Zucco, Sicilia I.G.T.
Moscato Dello Zucco, Sicilia I.G.T.

Velmi lahodné dezertní bílé víno. 100% odrůdové složení Muškát bílý.

Pouze nejlepší hrozny jsou ručně sbírány v druhé polovině měsíce září. Poté jsou rozloženy v jedné vrstvě do dřevěných bedýnek, kde zůstavají do té doby než ztratí přibližně 50% své hmotnosti, proto mají větší cukernatost.

Následuje velmi šetrné lisování  a zrání v malých dubových soudcích.

Vůně sladkého ovoce, chuť je harmonická, hladká. V dochuti jemné a elegantní.

Hodí se jako aperitiv, dobře se snoubí s dezerty, ale rovněž velmi dobře doplňuje sýry.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: 1 051 Kč vč. DPH
Detail ks

 Olio Extra Vergine di Oliva CUSUMANO
Olio Extra Vergine di Oliva CUSUMANO

Tento olej je vyroben  ze 100% oliv odrůdy Nocellara del  Belice.

Barva je zelenkavá se zlato- žlutými  odlesky.

Intenzivní chut´ po nahořklých  mandlích a  koření.

Lahvička vel. 0,25 l.

 

 

 

 

Cena: 270 Kč vč. DPH
Detail ks

« Předchozí1 | 2