Brigaldara

Vinařství Brigaldara se nachází na malebných pahorcích nad Veronou. Poprvé se v katastrálních záznamech objevuje jméno Brigaldara už v 13. Století. Samotná vila, která je obklopena parkem a vinicemi byla postavena v 15. století.

Vinař Stefano Cesari se snaží o nejvyšší kvalitu, bez ohledu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patří do nejužší kvalitativní špičky, přitom  však  jeho ceny jsou velmi přijatelné. 

Proslavil se zejména svým vynikajícím Amarone. Spolu s dalšími 9 nejlepšími vinaři se snaží udržet nejvyšší kvalitu Amarone a založili sdružení na obranu Amarone proti plagiátorství některých nových vinařů.

 Soave D.O.C.
Soave D.O.C.

Tradiční víno z okolí Verony se vyrábí z autochtonní odrůdy Garganega.

Barva je intenzívně slámově žlutá. Vůně květů akátu a hlohu. Chuť velmi příjemná, plná, harmonická.

12,5% alk.

Dobře se hodí k předkrmům, rovněž k velmi chuťově výrazným hlavním chodům, zejména rybám, korýšům, bílým masům a sýrům.

Velmi  dobrá relace kvalita versus cena.

 

Cena: 280 Kč vč. DPH
Detail ks

 Valpolicella D.O.C. Classico
Valpolicella D.O.C. Classico

Stefano Cesari dělá tradiční Valpolicellu z odrůd Corvina, Rondinella, Molinara. 

Typické, velmi pěkné, nadstandardní víno, které se dobře pije k jídlu. 

Krásná tmavá rubínová barva, intenzivní třešňová vůně, ovocná chuť plná a vyvážená, s dlouhou dochutí třešňových pecek. 

Hodí se téměř ke každému jídlu, k uzeninám, masovým předkrmům, těstovinám s červenou omáčkou, bílým i červeným masům.

Gambero Rosso 2 sklenice s hvězdičkou, která znamená obzvlášť výhodný vztah mezi kvalitou a cenou.

  • Gambero Rosso: *
  • Duemilavini: * * *
  • Veronelli: 88
Cena: 335 Kč vč. DPH
Detail ks

 „il Vegro“ Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, D.O.C.
„il Vegro“ Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, D.O.C.

Toto velmi zajímavé víno má odrůdové složení stejné jako velké Amarone.

Skladba odrůd: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella a 10% další odrůdy

Valpolicella je dělaná metodou „ripasso“, tj. s druhým kvašením vína po přidání vykvašených slupek z Amarone. Velmi působivé víno s výraznou rozinkovou chutí.

Produkce je velmi limitována na pouhých 15.000 ks láhví.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: od 635 Kč vč. DPH
Detail ks

 CAVOLO, Amarone della Valpolicella D.O.C.G.
CAVOLO, Amarone della Valpolicella D.O.C.G.

Amarone della Valpolicella Cavolo D.O.C.G.

 

Odrůdy hroznů: Corvinone 55%, Corvina 25%, Rondinella 20%
Amarone Cavolo se ručně a velmi pečlivě sklízí na vinici Grezzana, východně položené, ve výšce

250 m nad mořem, v druhé polovině října a za velmi přísné správy procesu sušení. Je to víno vyráběné tradičním způsobem. Hrozny se nechávají uschnout po dobu asi 120 dnů, na konci čehož probíhá vinifikace. Zraje 2 roky na barriku a 2 roky ve slovinských 25hl sudech.

Barva je granátově červená, chuť příjemně ovocná, po višních a třešních s kořenitými tóny.

Jde o velmi komplexní a elegantní víno.

Obsah alkoholu 16%.

Cena: 995 Kč vč. DPH
Detail ks

 Amarone della Valpolicella  D.O.C.G.
Amarone della Valpolicella D.O.C.G.

Svůdné tmavé červené víno s plnou ovocnou vůní (sušené švestky, fíky, rozinky, hřebíček), neméně bohatá a plná, velmi silná a smyslná je jeho chuť. Při síle a struktuře vína je zároveň působivá jeho lehkost a svěžest s dlouho přetrvávajícím koncem. Vyhledávané víno k pikantním a kořeněným tmavým masům, zvěřině, k dezertním sýrům.

  • Gambero Rosso: * *
  • Duemilavini: * * *
  • Veronelli: 90
Cena: od 1 166 Kč vč. DPH
Detail ks

 „Case Vecie“ Amarone della Valpolicella D.O.C.G.
„Case Vecie“ Amarone della Valpolicella D.O.C.G.

Case Vecie je nejvýše položenou a nejlépe orientovanou vinicí Stefana Cesariho na začátku údolí Marano nad městečkem San Floriano. Stejné odrůdy jako pro Valpolicellu a základní Amarone, tj. Corvina, Corvinone a Rondinella, jsou ty, které Stefano Cesari používá také pro výrobu svého špičkového Amarone. Před lisováním se hrozny vysušují více než 4 měsíce, poté se mošt nechá vykvasit až do konce, tj. veškerý cukr se mění na alkohol. Proto Amarone má vysoký obsah alkoholu.

Je to svůdné tmavé červené víno s plnou ovocnou vůní (sušené švestky, fíky, rozinky, hřebíček), neméně bohatá a plná, velmi silná a smyslná je jeho chuť. Při síle a struktuře vína je působivá zároveň jeho lehkost a svěžest, s dlouho přetrvávajícím koncem. 

Vyhledávané víno k pikantním a kořeněným tmavým masům, zvěřině, k dezertním sýrům.

Podáváme při teplotě 16° - 18°C.

Amarone je legendou italského vína a toto cru z Brigaldary je právem v jeho nejužší špičce.

  • Gambero Rosso: * * *
  • Duemilavini: * * * * *
Cena: 1 540 Kč vč. DPH
Detail ks

 Passito, Veneto I.G.T.
Passito, Veneto I.G.T.

Krásné a oblíbené dezertní bílé víno, původem z oblasti Soave  na Benátsku.   

Vyrábí se stejně jako Soave  z  bílé odrůdy  Garganega (100%).

Hrozny se sklízí  ručně v polovině měsíce října. Pak následuje sušení hroznů, zde hrozny ztratí až 70% své hmotnosti, proto mají větší cukernatost. Po šetrném lisování víno zraje v dubových sudech. 

Jemné medové aroma, svěží nasládlá ovocná chuť. 

Víno své nejlepší uplatnění najde jako doprovod dezertu.

  • Gambero Rosso: * *
  • Duemilavini: * * * *
Cena: 632 Kč vč. DPH
Detail ks

 Olio Extra Vergine di Oliva BRIGALDARA
Olio Extra Vergine di Oliva BRIGALDARA

Olej má zářivě zelenou barvu a vůně připomíná svěží listy citronovníku a čerstvě posekané trávy. V chuti je jemný s jemnou hořko-kořenitou dochutí. 

Cena: 605 Kč vč. DPH
Detail ks

 Recioto della Valpolicella Classico, D.O.C.G.
Recioto della Valpolicella Classico, D.O.C.G.

 

Recioto je typické nasládlé červené víno, které již po dlouhá století neodmyslitelně patří k tomuto regionu a rovněž k vinařství Brigaldara.

Je to velmi jemné víno, které se vyrábí v malém množství, aniž by se filtrovalo. Sběr probíhá ručně a pouze z nejlepších hroznů.

Odrůdové složení tohoto skvostu je 40% Corvina, 20% Corvinone a zbytek  z odrůd Molinara, Rondinella a Sangiovese

Vína dosahují kolem 15%  alkoholu, 

Intenzivní vůně po nasládlých rozinkách a květinách Iris, evokují obrázky nedotčené krajiny. Perfektně se v něm snoubí stařecká důstojnost s panenstvím a ženským půvabem. Je to vyjádřeno plnou a kompletně strukturovanou chutí, zakulacenou, hodně aromatickou, korpulentní, avšak jemnou a vyváženou.

Optimální teplota pro konzumaci je 17° C.

 

  • Gambero Rosso: * *
  • Duemilavini: * * * *
Cena: 1 254 Kč vč. DPH
Detail ks