Biondi Santi - Tenuta Il Greppo

Nejstarší a nejslav nější výrobce Brunella v Montalcinu.Sláva vinařství Greppo začala v druhé polovině 18. století, kdy Clemente Santi se svým vnukem Ferruccio Biondi Santi začal vinifikovat mošt ze 100% Sangiovese a vzniklo první Brunello.

WWW stránky výrobce: http://www.biondisanti.it

 Brunello di Montalcino DOCG
Brunello di Montalcino DOCG

Nejstarší a nejslav nější výrobce Brunella v Montalcinu.Sláva vinařství Greppo začala v druhé polovině 18. století, kdy Clemente Santi se svým vnukem Ferruccio Biondi Santi začal vinifikovat mošt ze 100% Sangiovese a vzniklo první Brunello.

Hrozny pro základní Brunello jsou z vinice Greppo, která se nacházi pod vinařstvím.

Pro Riseervu se používají hrozny z révy staré minimálně 40 let.

Víno zraje ve velkých sudech ze slovinského dubu minimálně 36 měsíců.

Hlavní charakteristikou tohoto skvělého Brunella je jeho dlouhověkost. Ve sklepích vinařství jsou stále uložena vína  starší 100 let.

Doporučuje se láhev otevřít cca 8 hodin před degustací nebo konzumací.

  • Duemilavini: * * * * *
  • Gambero Rosso: * * *
Cena: od 3 685 Kč vč. DPH
Detail ks

 Brunello di Montalcino Riserva DOCG
Brunello di Montalcino Riserva DOCG

Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících

Pouze vlastní vinice s různou polohou v nadmořské výšce 300 – 500 m n.m., hlína bohatá na kameny a vápenec. Stáří vinice je více než 25 let.

Ručně sbírané hrozny Sangiovese Grosso, fermentace za kontrolované teploty, zrání 3 roky ve slovinských dubových sudech, harmonizace minimálně 6 měsíců na láhvi.

Intenzívní zářivá rubínová barva, komplexní vůně s tóny vanilky a plané růže, chuť harmonická, dobře strukturovaná, teplá, tříslo a kyselina skvěle vyvážené, dlouhé a šťavnaté.

Doporučujeme před podáváním otevřít minimálně 8 hodin předem, odlít část vína a nechat provzdušnit. Teplota podávání 18 oC.

Předpoklad ke stárnutí 70 – 80 let

Gambero Rosso 3 sklenice, AIS Duemilavini - 5 hroznů

  • Gambero Rosso: * * *
  • Duemilavini: * * * * *
Cena: od 15 400 Kč vč. DPH
Detail ks