Celkem za: (0)
Celkem za: (0)
Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho), popř. v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.
Langhe Arneis D.O.C. | |
Špičkové bílé víno z piemontské autochtonní odrůdy Arneis, pěstované v těšné blízkosti apelační oblasti Roero. Velmi příjemné víno, s typickou vůní a svěží ovocnou chutí. 100% Arneis |
|
Langhe Chardonnay D.O.C., Vigna Bussia | |
MOMENTÁLNĚ VYPRODÁNO. Před 30 lety Sergio Barale vysadil v prestižní lokalitě Bussia burgundské klony Chardonnay. Dnes tato malá vinice dává skvělá hrozna, ze kterých se vyrábí Chardonnay nejvyšší kvality, s typicky piemontskou charakteristikou. Celá výroba vína probíhá výlučně v nerezových tancích. Barva je slámově zlatavá, s jiskrnými odlesky slunce. Elegantní vůně je typická a charakteristická pro tuto odrůdu, s jemným akcentem akátových květů. Chuť svěží a šťavnatá, plná, dlouhotrvající. |
|
Langhe Chardonnay D.O.C. Vigna Bussia Barrique | |
Novinka vinařství Barale - klasické barikované Chardonnay, které ještě nebylo hodnoceno. Vynikající a lahodné. 100% Chardonnay |
|
Moscato d’Asti D.O.C.G. | |
Světoznámý muškát z Piemontska je velmi oblíbeným sladkým, perlivým vínem, s typicky nízkým obsahem alkoholu. Hrozny ze strmých jižních svahů u městečka Santo Stefano Belbo musí být ručně sbírány a pečlivě tříděny, většinou koncem září, v čase optimální zralosti. Po velmi jemném lisování kvasí mošt v nerezových tancích za nízké řízené teploty (14°- 15°C). Po dosažení alkoholového objemu 5,5 % se kvašení zastaví a tak je zaručen dostatek přírodního zbytkového cukru. Odrůda je klasická prastará Muscat Blanc‘ Petit Grains, což je správný a původní název odrůdy Moscato Bianco (100%). Charakteristická je slámově žlutá barva, se zlatavým jiskřením. Víno je sladké, ale zdaleka ne fádní, velmi svěží, s nenapodobitelnou vůní hroznů a moštu muškátu, velmi jemnou, avšak dostatečně intenzivní, jenž může připomínat lipovou vůni, meruňky, broskve, květy pomerančů. Vhodné k ovocným salátům, palačinkám, ovocným knedlíkům, jakýmkoliv jiným sladkým dezertům Velmi oblíbené sladké perlivé víno se svěží ovocnou chutí. |
|
Sulle Langhe, Spumante Extra Brut | |
Ročníkový sekt vyroben snoubením odrůd Pinot Nero a Chardonnay klasickou šampaňskou metodou. Skvělý piemontský sekt, který je srovnatelný s nejlepšími víny ze Champagne. Druhotné kvašení v lahvích probíhá 24 měsíců, při klasickém ručním otáčení lahví na dřevěných stojanech. Velmi jemná a dlouhotrvající perláž. Úspěšná novinka v nabídce vinařství. |
|
Langhe Nebbiolo D.O.C. | |
Základní piemontská odrůda Nebbiolo ve své nejjednodušší prezentaci, avšak již s majestátní vůní a chutí. 100% Nebbiolo |
|
Barbera d’Alba D.O.C., Vigna Preda | |
Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku. U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti. Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C. Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína. |
|
Barolo D.O.C.G. | |
Základní Barolo Sergia Baraleho. Velmi příznivý vztah kvality a ceny. |
|
Barbaresco Serraboella D.O.C.G. | |
Příjemná vůně, robustní avšak harmonická chuť. |
|
Barolo D.O.C.G. Vigna Castellero | |
Stará vinice Castellero je jedna z nejlepších vinic Sergia Baraleho.
|
|
Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia | |
Barolo z lokality Bussia, v katastru městečka Monforte d’Alba patří k nejlepším a nejznámějším. Vinice Sergia Baraleho má rozlohu 1 ha s vynikající jihozápadní expozicí. Barolo je vždy jednodrůdové víno, 100% Nebbiolo. Má tmavou granátově červenou barvu, intenzívní a aromatickou vůni s náznakem koření (rozmarýn a bobkový list). Robustní plná chuť, harmonická, velmi působivá, bez toho, že by bylo nutno upozorňovat na její specifika. Obsah alkoholu je minimálně 13%. Kdo si chce požitek z tohoto vína znásobit, může víno nechat ležet v příznivých podmínkách ještě po mnoho let. Vhodné k pečenému i dušenému masu, zvěřině, sýrům. Podává se při teplotě 18° C. |
|
Barolo Canubbi D.O.C.G. | |
Canubbi je jedna z nejdůležitějších vinic v Barolu. Sergio Barale vlastní necelý 1 ha v této z nejprestižnějších pozicí apelace Barola. Vinice má jihovýchodní expozici ve výšce cca 300 m n. m. a je stará 50 let. Teprve s ročníkem 2004 začal Sergio Barale tuto vinici samostaně lahvovat. Eterická vůně, patrná růže a fialka, balsamické tóny. Chuť je suchá plná, robustní, avšak sametová a harmonická. Skvělé tradiční Barolo ze světoznámé vinice. |
|
Copyright © 2021 CHOVAN spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.
Internetový obchod EasyShop® 3.9
©
IT STUDIO s.r.o.