Piemontsko

Historické vinařství Barale Fratelli se sídlem v samotném centru Barola vede nyní Sergio Barale v autentickém klasickém stylu. Většina mladých vinařských expertů, sommelierů a tudíž i vydavatelé různých vinařských časopisů a průvodců, upřednostňují v posledních desetiletích moderní způsob výroby Barola, které je tímto způsobem především dříve připraveno k pití. Myslím, že celkem poprávu to Sergio Barale cítil jako určitou diskriminaci, a proto se rozhodl neposkytovat své vzorky vín pro různá hodnocení. Proto jsme jeho skvělá vína nemohli najít v běžných průvodcích o italských vínech jako je Gambero Rosso (s výjimkou Veronelliho),  popř.  v mezinárodních časopisech jako Decanter, Wine Spectator atd. Nicméně své rozhodnutí už částečně korigoval.

1 | 2Další »

 Langhe Arneis D.O.C.
Langhe Arneis D.O.C.

Špičkové bílé víno z piemontské autochtonní odrůdy Arneis, pěstované v těšné blízkosti apelační oblasti Roero.

Velmi příjemné víno, s typickou vůní a svěží ovocnou chutí.

100% Arneis

  • Veronelli: 87
Cena: 520 Kč vč. DPH
Detail ks

 Langhe Chardonnay D.O.C., Vigna Bussia
Langhe Chardonnay D.O.C., Vigna Bussia

MOMENTÁLNĚ VYPRODÁNO.

Před 30 lety Sergio Barale vysadil v prestižní lokalitě Bussia burgundské klony Chardonnay. Dnes tato malá vinice dává skvělá hrozna, ze kterých se vyrábí Chardonnay nejvyšší kvality, s typicky piemontskou charakteristikou. Celá výroba vína probíhá výlučně v nerezových tancích. Barva je slámově zlatavá, s jiskrnými odlesky slunce. Elegantní vůně je typická a charakteristická pro tuto odrůdu, s jemným akcentem akátových květů. Chuť svěží a šťavnatá, plná, dlouhotrvající.

  • Duemilavini: * * *
Cena: 510 Kč vč. DPH
Detail ks

 Langhe Chardonnay D.O.C. Vigna Bussia Barrique
Langhe Chardonnay D.O.C. Vigna Bussia Barrique

Novinka vinařství Barale - klasické barikované Chardonnay, které ještě nebylo hodnoceno. Vynikající a lahodné.

100% Chardonnay

Cena: 635 Kč vč. DPH
Detail ks

 Moscato d’Asti  D.O.C.G.
Moscato d’Asti D.O.C.G.

Světoznámý muškát z Piemontska je velmi oblíbeným sladkým, perlivým vínem, s typicky nízkým obsahem alkoholu. Hrozny ze strmých jižních svahů u městečka Santo Stefano Belbo musí být ručně sbírány a pečlivě tříděny, většinou koncem září, v čase optimální zralosti. Po velmi jemném lisování kvasí mošt v nerezových tancích za nízké řízené teploty (14°- 15°C). Po dosažení alkoholového objemu 5,5 % se kvašení zastaví a tak je zaručen dostatek přírodního zbytkového cukru.

Odrůda je klasická prastará Muscat Blanc‘ Petit Grains, což je správný a původní název odrůdy Moscato Bianco (100%).

Charakteristická je slámově žlutá barva, se zlatavým jiskřením. Víno je sladké, ale zdaleka ne fádní, velmi svěží, s nenapodobitelnou vůní hroznů a moštu muškátu, velmi jemnou, avšak dostatečně intenzivní, jenž může připomínat lipovou vůni, meruňky, broskve, květy pomerančů. Vhodné k ovocným salátům, palačinkám, ovocným knedlíkům, jakýmkoliv jiným sladkým dezertům

Velmi oblíbené sladké perlivé víno se svěží ovocnou chutí.

Cena: 510 Kč vč. DPH
Detail ks

 Sulle Langhe, Spumante Extra Brut
Sulle Langhe, Spumante Extra Brut

Ročníkový sekt  vyroben snoubením odrůd Pinot Nero a Chardonnay klasickou šampaňskou metodou. Skvělý piemontský sekt, který je srovnatelný s nejlepšími víny ze Champagne.

Druhotné kvašení v lahvích probíhá 24 měsíců, při klasickém ručním otáčení lahví na dřevěných stojanech. Velmi jemná a dlouhotrvající perláž.

Úspěšná novinka v nabídce vinařství.

Cena: 880 Kč vč. DPH
Detail ks

 Langhe Nebbiolo D.O.C.
Langhe Nebbiolo D.O.C.

Základní piemontská odrůda Nebbiolo ve své nejjednodušší prezentaci, avšak již s majestátní vůní a chutí.

100% Nebbiolo

  • L´Espresso: * *
Cena: 655 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barbera d’Alba D.O.C., Vigna Preda
Barbera d’Alba D.O.C., Vigna Preda

Na vinici Preda v podzóně Barola, pěstuje Sergio Barale Barberu, dříve neprávem podceňovanou piemonstkou odrůdu. Toto mimořádné víno vděčí za své vlastnosti pečlivému výběru hroznů a především pozdnímu sběru. Zraje rok v bariku.

U mladého vína je barva jasně rubínová, s přibývajícími roky přechází do granátové. Intenzivní vinná vůně, avšak příjemná a delikátní. Chuť je plná, suchá, vyvážená, hned po otevření malinko uzavřená či nahořklá, Vydýcháním a zejména s věkem se zakulacuje a dosahuje plné harmoničnosti.

Vhodné víno k roastbeefu, výrazným sýrům, pečenému i vařenému tmavému masu nebo zvěřině. Podává se při teplotě kolem 18° C.

Pozdní sběr a zrání v bariku zaručuje krásnou mohutnost tohoto mimořádného vína.

  • Duemilavini: * * * *
Cena: 825 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barolo D.O.C.G.
Barolo D.O.C.G.

Základní Barolo Sergia Baraleho.

Velmi příznivý vztah kvality a ceny.

Cena: 1 200 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barbaresco Serraboella D.O.C.G.
Barbaresco Serraboella D.O.C.G.

Příjemná vůně, robustní avšak harmonická chuť.

  • Veronelli: 92
  • Duemilavini: * * * *
Cena: 1 260 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barolo D.O.C.G. Vigna Castellero
Barolo D.O.C.G. Vigna Castellero

Stará vinice Castellero je jedna z nejlepších vinic Sergia Baraleho.

 

  • Duemilavini: * * * *
Cena: 1 920 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia
Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia

Barolo z lokality Bussia, v katastru městečka Monforte d’Alba patří k nejlepším a nejznámějším. Vinice Sergia Baraleho má rozlohu 1 ha s vynikající jihozápadní expozicí.

Barolo je vždy jednodrůdové víno, 100% Nebbiolo.

Má tmavou granátově červenou barvu, intenzívní a aromatickou vůni s náznakem koření (rozmarýn a bobkový list). Robustní plná chuť, harmonická, velmi působivá, bez toho, že by bylo nutno upozorňovat na její specifika. Obsah alkoholu je minimálně 13%. Kdo si chce požitek z tohoto vína znásobit, může víno nechat ležet v příznivých podmínkách ještě po mnoho let. Vhodné k pečenému i dušenému masu, zvěřině, sýrům. Podává se při teplotě 18° C.

  • L´Espresso: * * * *
  • Veronelli: 92
  • Duemilavini: * * * * *
Cena: 1 950 Kč vč. DPH
Detail ks

 Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia, Riserva
Barolo D.O.C.G., Vigna Bussia, Riserva

Barolo z lokality Bussia v provedení Riserva, která se dělá jenom ve velmi příznivých ročnících. Všeobecně v Itálii přívlastek Riserva u vína znamená, že víno leží na sudu minimálně o 1 rok déle, než v normálním provedení. U této Riservy to však neplatí. První tři roky není rozdíl mezi normálním Barolem a Riservou. Teprve když je Sergio Barale jistý, že se jedná o mimořádný ročník a vynikající víno, část vína stočí do 54,0 l demižonů, kde víno další 2 roky zraje a se zjemňuje a teprve poté se víno lahvuje. Tak vzniká vynikající Barolo Riserva u Sergia Baraleho.

Skvělé Barolo vyrobené tradičním způsobem. Dlouhověké.

  • Duemilavini: * * * *
Cena: 2 545 Kč vč. DPH
Detail ks

1 | 2Další »