Benátsko /Veneto/

Benátsko je oblast v severní části Itálie. Je to severní část z Pádské nížiny od jezera Garda a Verony až k východnímu pobřeží. Benátsko má prastarou vinařskou tradici. Víno se zde pěstovalo už v dobách před antickým Římem.

Nejdůležitější oblasti jsou v okolí města Verony:  Bardolino, Valpolicella a Soave a pak nad Benátkami, zejména oblast Valdobbiadene a Conegliano.

Vinařství na Benátsku je nejdůležitější zemědělské odvětví. Co se týče množství patří k největším italským producentům a u vín s označením DOC je dokonce absolutně největší. Především jsou to víná bílá. Do kvalitativní italské špičky patří především Amarone z oblasti Valpolicella a velmi známá a oblíbená šumivá Prosecca z oblasti Valdobbiadene a Conegliano.

Pododdělení v oddělení Benátsko:


Hodnocení
Filtrovat dle
  • Vína
  • Vinařství

1 | 2Další »

Benátsko Prosecco Extra Dry,  D.O.C.
Prosecco Extra Dry, D.O.C.

Velmi populární šumivé víno z hroznů Glera /dříve Prosecco/, vyrábí se přírodní metodou Charmat.

Slámově žlutá velmi světlá barva. Vůně je ovocná, připomíná planá jablíčka. Jemná a sympatická chuť působí po polknutí v dochuti lehounce nasládle. Velmi příjemně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.

Prosecco je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům a pokrmům z ryb.

 Nejprodávanější šumivé víno v Itálii.

 

Cena: 363 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko FLORAL Edition Rosé Brut
FLORAL Edition Rosé Brut

Limitovaná květinová edice FLORAL EDITION

Nové víno z vinařství Valdo. Šumivé víno z hroznů Glera a dalších odrůd vhodných pro šumivá vína, tentokrát v tendenčním růžovém provedení. Vyrábí se přírodní metodou Charmat. K tradiční odrůdě Glera/dříve Prosecco/ se přidává mošt z jemně lisovaných hroznů sicilské odrůdy Nerello Mascalese, která zbarví víno do jemné růžové barvy. Je výsledkem pečlivého zkoumaní a experimentování, aby červená odrůda dodala tomuto vínu  mladistvou svěžest a eleganci.


Vůně i chuť je velmi ovocná, svěží, příjemná a sympatická. Po polknutí v dochuti může působit lehounce nasládle. Velmi příjemně a elegantně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.


Rosé Brut Marca Oro je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům, pokrmům z ryb i jemných masových pokrmů a výborně doprovází dezerty.


Velmi úspěšná novinka v nabídce vinařství. Tradiční kvalita VALDO.

Cena: 385 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore  D.O.C.G.
Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G.

"Oro Puro" je nejnovější produkt tohoto uznávaného vinařství v celé Itálii. Název ryzí zlato je symbolem hodnoty a čistoty, nezaměnitelné chutě užasného Prosecca.
Odrůdové složení je 100% Glera.

Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na sever v nadmořské výšce 200-400 metrů, v okolí městečka Valdobbiadene. Sklizeň je v druhé polovině měsíce září. Vyrábí se přírodní metodou Charmat, zrání je v nerezových tancích po dobu minimálne 5 měsíců a další 3 měsíce následně v láhvi.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.
Optimální teplota pro podávání je 6-7°C.

Cena: 450 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 420 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 955 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 3 100 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 455 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 1 000 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Soave D.O.C.
Soave D.O.C.

Tradiční víno z okolí Verony se vyrábí z autochtonní odrůdy Garganega.

Barva je intenzívně slámově žlutá. Vůně květů akátu a hlohu. Chuť velmi příjemná, plná, harmonická.

12,5% alk.

Dobře se hodí k předkrmům, rovněž k velmi chuťově výrazným hlavním chodům, zejména rybám, korýšům, bílým masům a sýrům.

Velmi  dobrá relace kvalita versus cena.

 

Cena: 300 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko "Case Vecie" Valpolicella Superiore D.O.C.
"Case Vecie" Valpolicella Superiore D.O.C.

Stefano Cesari dělá tradiční Valpolicellu z odrůd Corvina, Rondinella, Molinara. 

Typické, velmi pěkné, nadstandardní víno, které se dobře pije k jídlu. 

Krásná tmavá rubínová barva, intenzivní třešňová vůně, ovocná chuť plná a vyvážená, s dlouhou dochutí třešňových pecek. 

Hodí se téměř ke každému jídlu, k uzeninám, masovým předkrmům, těstovinám s červenou omáčkou, bílým i červeným masům.

Gambero Rosso 2 sklenice s hvězdičkou, která znamená obzvlášť výhodný vztah mezi kvalitou a cenou.

  • Duemilavini: * * *
  • Gambero Rosso: *
  • Veronelli: 88
Cena: 520 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko „il Vegro“ Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, D.O.C.
„il Vegro“ Valpolicella Classico Superiore, Ripasso, D.O.C.

Toto velmi zajímavé víno má odrůdové složení stejné jako velké Amarone.

Skladba odrůd: 40% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella a 10% další odrůdy

Valpolicella je dělaná metodou „ripasso“, tj. s druhým kvašením vína po přidání vykvašených slupek z Amarone. Velmi působivé víno s výraznou rozinkovou chutí.

Produkce je velmi limitována na pouhých 15.000 ks láhví.

  • Gambero Rosso: * *
Cena: 685 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko CAVOLO, Amarone della Valpolicella D.O.C.G.
CAVOLO, Amarone della Valpolicella D.O.C.G.

Amarone della Valpolicella Cavolo D.O.C.G.

 

Odrůdy hroznů: Corvinone 55%, Corvina 25%, Rondinella 20%
Amarone Cavolo se ručně a velmi pečlivě sklízí na vinici Grezzana, východně položené, ve výšce

250 m nad mořem, v druhé polovině října a za velmi přísné správy procesu sušení. Je to víno vyráběné tradičním způsobem. Hrozny se nechávají uschnout po dobu asi 120 dnů, na konci čehož probíhá vinifikace. Zraje 2 roky na barriku a 2 roky ve slovinských 25hl sudech.

Barva je granátově červená, chuť příjemně ovocná, po višních a třešních s kořenitými tóny.

Jde o velmi komplexní a elegantní víno.

Obsah alkoholu 16%.

Cena: 1 090 Kč vč. DPH
Detail ks

1 | 2Další »

  • Brigaldara

    Vinařství Brigaldara se nachází na malebných pahorcích nad Veronou. Poprvé se v katastrálních záznamech objevuje jméno Brigaldara už v 13. Století. Samotná vila, která je obklopena parkem a vinicemi byla postavena v 15. století.

    Vinař Stefano Cesari se snaží o nejvyšší kvalitu, bez ohledu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patří do nejužší kvalitativní špičky, přitom  však  jeho ceny jsou velmi přijatelné. 

    Proslavil se zejména svým vynikajícím Amarone. Spolu s dalšími 9 nejlepšími vinaři se snaží udržet nejvyšší kvalitu Amarone a založili sdružení na obranu Amarone proti plagiátorství některých nových vinařů.

    Vína z tohoto vinařství

  • Spumanti VALDO

    Vinařství VALDO vyrábí šumivá vína v malebném městečku Valdobbiadene už více než 80 let. Je všeobecně uznávaným protagonistou klasické oblasti Valdobbiadene a Conegliano jak svým objemem výroby, tak především nejvyšší kvalitou svých vín.

    Vinařství bylo založeno v roce 1926. Už název naznačuje, že se vinařství nachází v samém srdci oblasti a to přímo v centru  městečka Valdobbiadene.

    Od svého založení se vinařství řídí svojí zásadou: neustálá snaha o zvyšování kvality a udržování původního a nefalšovaného charakteru tohoto šumivého  vína.

    Vinařství Valdo vždy bylo a stále je nositelem těch nejlepších vinařských tradic oblasti Prosecco, znakem nejvyšší kvality a průkopníkem nových výrobních metod.

    Ve 40. letech minulého století vinařství začalo expandovat na mezinárodní trhy. Z malého rodinného vinařství se se stal největší výrobce  tohoto vína. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 5,5 miliónů lahví tohoto ušlechtilého moku.

    Vinice jsou z velké části na jižních svazích prvních pahorků, které se zvedají z pádské nížiny nad městečkem Valdobbiadene. Vinice mají pískovcové, štěrkovité a jílovité podloží. Nachází se v různých polohách od 50 m do 500 m n.v. Podnebí je velmi ovlivněno blízkou přítomnosti jak hor tak i moře, což velmi příznivě přispívá kvalitě pěstovaných hroznů.

    Populární Prosecco se značkou VALDO je největším pojmem v šumivých vínech jak v Itálii, tak i v celém světě.

     

    Vína z tohoto vinařství

  • Romano dal Forno

    Romano Dal Forno je též nazýván „il Re della Valpolicella“ (král Valpolicelly) a také jeden z králů Amarone, skvělého vína Itálie. 

    Toto rodinné vinařství se nachází v údolí Val d'Illasi, kde rodina Dal Forno hospodaří na 12,5 ha vinici čtvrtou generaci. Už jeho děda Luigi Dal Forno byl dobře známý pro kvalitu svých vín. Romano od mládí pracoval na vinici a ve svých 22 letech se seznámil s Giuseppe Quintarelli, který nasměroval jeho životní dráhu a filosofii na dosahování maximální kvality při výrobě vína. Od roku 1983 začal pracovat samostatně, když převzal do svých rukou rodinné hospodářství. V roce 1990 postavil a vybavil nejmodernější technologii nové vinařství.

    Vinice se nacházejí mimo oblast Valpolicella Classico.

    Vína z tohoto vinařství