Benátsko /Veneto/

Benátsko je oblast v severní části Itálie. Je to severní část z Pádské nížiny od jezera Garda a Verony až k východnímu pobřeží. Benátsko má prastarou vinařskou tradici. Víno se zde pěstovalo už v dobách před antickým Římem.

Nejdůležitější oblasti jsou v okolí města Verony:  Bardolino, Valpolicella a Soave a pak nad Benátkami, zejména oblast Valdobbiadene a Conegliano.

Vinařství na Benátsku je nejdůležitější zemědělské odvětví. Co se týče množství patří k největším italským producentům a u vín s označením DOC je dokonce absolutně největší. Především jsou to víná bílá. Do kvalitativní italské špičky patří především Amarone z oblasti Valpolicella a velmi známá a oblíbená šumivá Prosecca z oblasti Valdobbiadene a Conegliano.

Pododdělení v oddělení Benátsko:


Hodnocení
Filtrovat dle
Filtrovat dle
Ročník vína
  • Vína
  • Vinařství

1 | 2 | 3Další »

Benátsko Prosecco Extra Dry,  D.O.C.
Prosecco Extra Dry, D.O.C.

Velmi populární šumivé víno z hroznů Glera /dříve Prosecco/, vyrábí se přírodní metodou Charmat.

Slámově žlutá velmi světlá barva. Vůně je ovocná, připomíná planá jablíčka. Jemná a sympatická chuť působí po polknutí v dochuti lehounce nasládle. Velmi příjemně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.

Prosecco je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům a pokrmům z ryb.

 Nejprodávanější šumivé víno v Itálii.

 

Cena: 363 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko CUVEÉ VALDO SPUMANTE Extra Dry
CUVEÉ VALDO SPUMANTE Extra Dry

Zcela nové Spumante Extra Dry se vyrábí z hroznů nepocházejících z vinic chráněné apelace Prosecco. Je to především odrůda Glera s přidáním dalších vhodných bílých odrůd pro šumivá vína. Jako u všech ostatních druhů šumivých vín vinařství se používá při výrobě přírodní metoda Charmat (druhotné kvašení ve velkých nerezových tancích) po dobu 3 měsíců. Světlá slámověžlutá barva se zelenavými odlesky. Velmi příjemná jemná vůně s květinovými tóny a tóny zeleného jablíčka. Svěží a harmonická chuť s lehounce nasládlým závěrem. Velmi příjemná, rafinovaná perlivost s drobounkými bublinkami. Velmi příjemný perlivý sekt k nezávaznému posezení s přáteli, vhodný však dobře i k jídlu, ke všem pokrmům. Podává se v úzkých sektových sklenicích, vychlazené na 7° - 9° C.

Cena: 295 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko FLORAL Edition Rosé Brut
FLORAL Edition Rosé Brut

Limitovaná květinová edice FLORAL EDITION

Nové víno z vinařství Valdo. Šumivé víno z hroznů Glera a dalších odrůd vhodných pro šumivá vína, tentokrát v tendenčním růžovém provedení. Vyrábí se přírodní metodou Charmat. K tradiční odrůdě Glera/dříve Prosecco/ se přidává mošt z jemně lisovaných hroznů sicilské odrůdy Nerello Mascalese, která zbarví víno do jemné růžové barvy. Je výsledkem pečlivého zkoumaní a experimentování, aby červená odrůda dodala tomuto vínu  mladistvou svěžest a eleganci.


Vůně i chuť je velmi ovocná, svěží, příjemná a sympatická. Po polknutí v dochuti může působit lehounce nasládle. Velmi příjemně a elegantně působí též dlouhotrvající perlivost s drobounkými bublinkami.


Rosé Brut Marca Oro je vynikající aperitiv, hodí se jako nápoj při přátelských i slavnostních setkáních, může se podávat i k lehkým předkrmům, pokrmům z ryb i jemných masových pokrmů a výborně doprovází dezerty.


Velmi úspěšná novinka v nabídce vinařství. Tradiční kvalita VALDO.

Cena: 360 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore  D.O.C.G.
Oro Puro, Prosecco di Valdobbiadene Superiore D.O.C.G.

"Oro Puro" je nejnovější produkt tohoto uznávaného vinařství v celé Itálii. Název ryzí zlato je symbolem hodnoty a čistoty, nezaměnitelné chutě užasného Prosecca.
Odrůdové složení je 100% Glera.

Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na sever v nadmořské výšce 200-400 metrů, v okolí městečka Valdobbiadene. Sklizeň je v druhé polovině měsíce září. Vyrábí se přírodní metodou Charmat, zrání je v nerezových tancích po dobu minimálne 5 měsíců a další 3 měsíce následně v láhvi.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.
Optimální teplota pro podávání je 6-7°C.

Cena: 440 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 415 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 925 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l
Cuvée di Boj, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l

Znamenité Prosecco vyráběné z hroznů nejlepších vinic apelace. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích.

Odrůdové složení: 100% Glera /dříve Prosecco/.

Slámověžlutá barva se zlatým jiskřením. Bohatá a nezaměnitelná vůně zralého ovoce, připomíná máslovou hrušku a jablko Golden. Chuť lahodná, intenzivní, přitom harmonická. Velmi mnohostranné použití: jako aperitiv, k lehkým nebo rybím předkrmům, může však doprovázet všechny chody jídla, až po dezert.

Bronzová medaile na VINEXPO 2003 v Bordeaux.

 

  • Duemilavini: * * *
Cena: 2 950 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 445 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,MAGNUM

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 970 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l
Cuvée del Fondatore, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G.,3 l

Špičkové Prosecco vyráběné z vybraných hroznů opravdu těch nejlepších vinic apelace orientovaných na jih, v okolí městečka Valdobbiadene. Vyrábí se přírodní metodou Charmat částečně v dubových sudech, částečně v nerezových tancích. Odrůdové složení: 90% Glera, 10 % Chardonnay. Slámověžlutá barva se zlatavými odlesky. Bohatá a jemná perlivost. Vůně zralého ovoce s medovýmui podtóny. Plná, harmonická, sametová chuť s jedinečnou charakteristikou. Slavnostní a prestižní příložitosti se nejlépe hodí pro otevření tohoto jedinečného Prosecca. Servírujeme v úzkých sektových sklenicích při teplotě 7° -  9° C. Zlatá medaile na Vinitaly 2004, bronzová na VINEXPO v Bordeaux.  

Cena: 2 990 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Numero 10, Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico,  D.O.C.G.
Numero 10, Prosecco di Valdobbiadene Metodo Classico, D.O.C.G.

Jedno z nejznámějších vinařství v oblasti Benátska vyrábí šumivá vína té nejvyšší kvality. Vinice jsou  rozloženy kolem městečka Valdobbiadene. Nejnovější produkt vinařství Valdo  je vyroben ze 100% odrůdy Glera /odrůda Prosecco se v roce 2010 přejmenovala na Glera/,  klasickou šampaňskou metodou a druhotným  kvašením v láhvi. Jedná se o ročníkový sekt. Expozice vinic je na jihovýchod, v nadmořské výšce 250 metrů. Půdní složení je jílovito vápencovité.  Pečlivě vybrané hrozny Prosecca z nejlepších vinic jsou určeny k výrobě tohoto prestižního šumivého vína. Hrozny se začínají sklízet třetí týden v měsíci září.

Druhotné kvašení v láhvi probíhá po dobu  nejméně 10 měsíců, sekt pak ještě 6 měsíců zůstává v láhvi. Barva je slámově žlutá s jemnými zelenkavými odlesky.  Svěží a ovocné ve vůni.  Doporučená teplota k podávání je 8 – 10°C. Oceníte ho jako aperitiv, skvěle doprovází předkrmy z mořských plodů, těstoviny, bílé maso. Avšak jako všechna šumivá vína vyrobená klasickou šampaňskou metodou velmi dobře se hodí jako doprovod k celému slavnostnímu jídlu.

  • Duemilavini: * * * *
Cena: 688 Kč vč. DPH
Detail ks

Benátsko Soave D.O.C.
Soave D.O.C.

Tradiční víno z okolí Verony se vyrábí z autochtonní odrůdy Garganega.

Barva je intenzívně slámově žlutá. Vůně květů akátu a hlohu. Chuť velmi příjemná, plná, harmonická.

12,5% alk.

Dobře se hodí k předkrmům, rovněž k velmi chuťově výrazným hlavním chodům, zejména rybám, korýšům, bílým masům a sýrům.

Velmi  dobrá relace kvalita versus cena.

 

Cena: 280 Kč vč. DPH
Detail ks

1 | 2 | 3Další »

  • Canoso

    Canoso

    Dvě staré známé vinařské rodiny Canoso a Meneghello z oblasti Soave se v roce 1935 sňatkem spojily a tím i vinice v klasické oblasti v nejlepších pozicích. Dnes poslední v rodě, mladý vinař Massimo Meneghello Canoso  postavil rodinné vinařství na nové základy a se svými víny se postupně propracovává do nejužší kvalitativní špičky vinařů v klasické oblasti Soave.

    Vína z tohoto vinařství

  • Brigaldara

    Vinařství Brigaldara se nachází na malebných pahorcích nad Veronou. Poprvé se v katastrálních záznamech objevuje jméno Brigaldara už v 13. Století. Samotná vila, která je obklopena parkem a vinicemi byla postavena v 15. století.

    Vinař Stefano Cesari se snaží o nejvyšší kvalitu, bez ohledu na náklady a námahu. V oblasti Valpolicelly patří do nejužší kvalitativní špičky, přitom  však  jeho ceny jsou velmi přijatelné. 

    Proslavil se zejména svým vynikajícím Amarone. Spolu s dalšími 9 nejlepšími vinaři se snaží udržet nejvyšší kvalitu Amarone a založili sdružení na obranu Amarone proti plagiátorství některých nových vinařů.

    Vína z tohoto vinařství

  • Spumanti VALDO

    Vinařství VALDO vyrábí šumivá vína v malebném městečku Valdobbiadene už více než 80 let. Je všeobecně uznávaným protagonistou klasické oblasti Valdobbiadene a Conegliano jak svým objemem výroby, tak především nejvyšší kvalitou svých vín.

    Vinařství bylo založeno v roce 1926. Už název naznačuje, že se vinařství nachází v samém srdci oblasti a to přímo v centru  městečka Valdobbiadene.

    Od svého založení se vinařství řídí svojí zásadou: neustálá snaha o zvyšování kvality a udržování původního a nefalšovaného charakteru tohoto šumivého  vína.

    Vinařství Valdo vždy bylo a stále je nositelem těch nejlepších vinařských tradic oblasti Prosecco, znakem nejvyšší kvality a průkopníkem nových výrobních metod.

    Ve 40. letech minulého století vinařství začalo expandovat na mezinárodní trhy. Z malého rodinného vinařství se se stal největší výrobce  tohoto vína. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 5,5 miliónů lahví tohoto ušlechtilého moku.

    Vinice jsou z velké části na jižních svazích prvních pahorků, které se zvedají z pádské nížiny nad městečkem Valdobbiadene. Vinice mají pískovcové, štěrkovité a jílovité podloží. Nachází se v různých polohách od 50 m do 500 m n.v. Podnebí je velmi ovlivněno blízkou přítomnosti jak hor tak i moře, což velmi příznivě přispívá kvalitě pěstovaných hroznů.

    Populární Prosecco se značkou VALDO je největším pojmem v šumivých vínech jak v Itálii, tak i v celém světě.

     

    Vína z tohoto vinařství

  • Romano dal Forno

    Romano Dal Forno je též nazýván „il Re della Valpolicella“ (král Valpolicelly) a také jeden z králů Amarone, skvělého vína Itálie. 

    Toto rodinné vinařství se nachází v údolí Val d'Illasi, kde rodina Dal Forno hospodaří na 12,5 ha vinici čtvrtou generaci. Už jeho děda Luigi Dal Forno byl dobře známý pro kvalitu svých vín. Romano od mládí pracoval na vinici a ve svých 22 letech se seznámil s Giuseppe Quintarelli, který nasměroval jeho životní dráhu a filosofii na dosahování maximální kvality při výrobě vína. Od roku 1983 začal pracovat samostatně, když převzal do svých rukou rodinné hospodářství. V roce 1990 postavil a vybavil nejmodernější technologii nové vinařství.

    Vinice se nacházejí mimo oblast Valpolicella Classico.

    Vína z tohoto vinařství