Značka: Capezzana

Ghiaie della Furba, Rosso di Toscana I.G.T.

2 040 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Toto supertoskánské víno začal dělat hrabě Ugo Contini Bonacossi už v roce 1979. Odrůdové složení je Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. Velké víno vysoce hodnoceno odborníky z celého světa.

Tmavě rubínová barva, téměř neprůhledná. Vůně jemná elegantní, nasládlá, ovocná s náznakem koření. Chuť hladká, plná, velmi vyvážené struktury. Dochuť velmi dlouhá, ovocná - připomínající drobné lesní plody, komplexní.

Velké víno se hodí k důležitým jídlům - červené maso, zvěřina, uzrálé sýry.

Podávat při teplotě 18°- 19° C.

Supertoskánské nejvyšší světové kvality.

Můžeme doručit do:
25.4.2024 25.4.2024 Zvolte variantu
Kategorie: Vína
Barva vína: červené
Objem: 0,75 l
Ročník vína: 2017, 2018
Duemilavini: 5
L´Espresso: 2
Výhodná sleva
V současné době nabízíme slevu 19 % na všechna naše vína pro minimální odběr libovolných 6 kusů (nevztahuje se na olivové oleje).

Toto supertoskánské víno začal dělat hrabě Ugo Contini Bonacossi už v roce 1979. Odrůdové složení je Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah. Velké víno vysoce hodnoceno odborníky z celého světa.

Tmavě rubínová barva, téměř neprůhledná. Vůně jemná elegantní, nasládlá, ovocná s náznakem koření. Chuť hladká, plná, velmi vyvážené struktury. Dochuť velmi dlouhá, ovocná - připomínající drobné lesní plody, komplexní.

Velké víno se hodí k důležitým jídlům - červené maso, zvěřina, uzrálé sýry.

Podávat při teplotě 18°- 19° C.

Supertoskánské nejvyšší světové kvality.

Vinařství Capezzana a jeho vína mají velmi dlouhou tradici a působivou historii nejméně 1200 let starou. Ve státním archivu ve Florencii se nachází dokument – je to smlouva z r. 804 o nájmu usedlosti, spolu s vinicemi a olivovými háji. Víno se však zde pěstovalo už v předřímské době, cca před 3000 lety.

Usedlost Capezzana, bývalé medicejské panství, je od začátku minulého století v majetku staré šlechtické rodiny Contini Bonacossi. Její vinice jsou součástí jedné z nejmenších DOCG oblastí – Carmignano.  Je zásluhou především právě hraběte Ugo Contini Bonacossi, že se v roce 1975 vrátil vínům této oblasti historický název Carmignano, do té doby to byla jenom podoblast Chianti Montalbano.

Hrabě Ugo se svými dětmi vede vinařství s tou nejlepší filosofií: „věrnost tradici, avšak tradici, která není kamenná, ale v přirozeném pohybu“ … „nesmí se ztratit charakter vína a oblasti, kde se víno vyrábí“ … „tradice je též výsledek četných zlepšení a inovací, které se průběhem času prověřují novými generacemi vinařů. Jsem přesvědčen, že je naší povinností hledat stále lepší způsoby výroby vína, tak jak se to vždy dělávalo a jak nám to dnešní technika a technologie umožňuje“…