Riserva se vyrábí pouze v nejlepších ročnících
Pouze vlastní vinice s různou polohou v nadmořské výšce 300 – 500 m n.m., hlína bohatá na kameny a vápenec. Stáří vinice je více než 25 let.
Ručně sbírané hrozny Sangiovese Grosso, fermentace za kontrolované teploty, zrání 3 roky ve slovinských dubových sudech, harmonizace minimálně 6 měsíců na láhvi.
Intenzívní zářivá rubínová barva, komplexní vůně s tóny vanilky a plané růže, chuť harmonická, dobře strukturovaná, teplá, tříslo a kyselina skvěle vyvážené, dlouhé a šťavnaté.
Doporučujeme před podáváním otevřít minimálně 8 hodin předem, odlít část vína a nechat provzdušnit. Teplota podávání 18 oC.
Předpoklad ke stárnutí 70 – 80 let
Gambero Rosso 3 sklenice, AIS Duemilavini - 5 hroznů
Nejstarší a nejslavnější výrobce Brunella v Montalcinu. Sláva vinařství Greppo začala v druhé polovině 18. století, kdy Clemente Santi se svým vnukem Ferruccio Biondi Santi začal vinifikovat mošt ze 100% Sangiovese a vzniklo první Brunello.