100% Pinot Nero, pěstovaný v oblasti Ficuzza, Piana degli Albanesi. Expozice vinic je na severovýchod, v nadmořské výšce 700 metrů. Půda je jílovitá. Sklizeň je zcela ruční v první polovině září. Macerace je po dobu 2 dnů při teplotě 12 stupnů. Pak 12 dní probíhá fermentace. Jablečno mléčné kvašení a zrání probíhá v francouzkých barikových sudech po dobu 8 měsíců. Světlejší rubínová barva. Svěží a čistá vůně sladkého ovoce, chuť je harmonická, hladká, elegantní, s mírně kořeněnými tóny. V dochuti jemné a elegantní.
Skvělý Pinot, překvapivě jemný a komplexní. Hodí se k předkrmům a lehčím hlavním chodům.
Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola, Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.