Další příklad skvělé dovednosti bratří Cusumanů - tradiční jihovýchodní sicilská odrůda Nero d’Avola ve své čisté podobě (100%). Sytá rubínově červená barva. Charakteritická ovocná vůně, plná chuť s náznakem koření.
Hodí se k masitým předkrmům, k těstovinám s červenou omáčkou, k jehněčímu masu a k většině sýrů.
V Almanachu Berebene 2005 vydavatelství Gambero Rosso obdrželo národního Oscara, který se uděluje za víno s nejlepším poměrem mezi kvalitou a cenou.
Bratři Alberto a Diego Cusumanové se snaží ve svém vinařství snoubit nejlepší přednosti tradiční výroby vína spolu s použitím nejmodernějších technologických postupů. Výsledkem jsou pak neopakovatelná vína, která získávají oceňování na nejrůznějších světových výstavách a soutěžích. Na 399 hektarech vinic pěstují především odrůdy Nero d´Avola, Insolie a Nerello Mascalese. Rovněž zde vysadili odrůdy francouzského původu Merlot, Pinot Nero, Syrah a Chardonnay s kterými dobývají světové trhy.