Romirasco, Barolo D.O.C.G.
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Romirasco, Barolo D.O.C.G.

Vinice Romirasco v oblasti Bussia s excelentní jihojihozápadní expozicí je jednou z nejlepšícvh vinic v D.O.C.G. oblasti Barola. Nachází se v nadmořské výšce kolem 400 m. Keře na vinici mají 50 – 55 let.

Ruční sběr a pečlivý výběr nejlepších hroznů probíhá v půlce října. Macerace a kvašení probíhá v nerezhových tancích, mošt zůstává na šlupkách 30 dní, přičemž kompletně proběhne alkoholické kvašení. Poté se  víno stočí do velkých sudů ze slovinského dubu, kde zraje po dobu 30 měsíců.

Romirasco nás uchvátí svou elegancí a čistotou, velkou koncentrací a komplexností. Tmavá neprůhledná rubínová barva. Překypující aroma tmavých třešní, ostružin, malin a borůvek s překrývajícími tóny asfaltu, lanýžů, země, koření. Chuť opravdu komplexní, hluboká ovocnost s pevným tříslem, vyrovnanou kyselinkou, tóny tmavých třešní a uzrálých švestek. Fantasticky hluboká chuť, harmonická a vyrovnaná s velmi dlouhou lanýžovou dochutí.

Wine Spectator 96 b. Robdrt Parker Gambero Rosso 3 sklenice. Veronelli *** 93 b. 

Duemilavini 5 hroznů – nejvyšší hodnocení.

Antonio Galloni 96 b., James  Suckling 98 b.

 

Ročník:2012
2014
2015
Objem:0,75 l
  • Gambero Rosso: * * *
Výrobce:Aldo Conterno
Katalog. číslo:2286
Hmotnost položky:0.75 kg
Naše Cena: 7 630 Kč vč. DPH
DPH:21%
Dostupnost:skladem
ks
  • Vinařství
  • Aldo Conterno

    Aldo Conterno

    Rodina představuje pro Conternovi středobod všech jejich aktivit. Pět generací věnovalo své životy vínu, což vtisklo do jejich duší úctu k jedinečnosti krajiny, jejíž charakter je pevně vtisknut do vína.

    Vinařství Poderi Aldo Conterno se rozkládá v oblasti Bussia ve vesnici Monteforte d´Alba, která je skutečným srdcem nejtypičtější oblasti výroby Barola. Pro výrobu vína jsou používány výhradně vlastní hrozny z 25 ha vinic rozkládajících se v nadmořské výšce okolo 400 m n.m. s jižní a jihozápadní orientací. Půda je převážně šedavě písčitá, místy vystřídaná bílým až namodralým vápenitým  jílem.

    Jedinečné vinice Cicala, Colonnello a Romirasco si svojí kvalitou zaslouží označení cru a z jejich hroznů se vyrábí vína vyjadřující nenapodobitelný terroir. Každá z těchto vinic představuje vlastní mikrokosmos a pouze na základě jeho hluboké znalosti a vinařské zkušenosti je možno jej vtěsnat do láhve špičkového Barola.

    Fermentace probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě. Barolo je školeno v tradičních sudech ze slovinského dubu, zatímco další vína ve francouzském bariku.

    Vína z tohoto vinařství

Zpět na předchozí stránku.